Lehet gyógyszertárak közötti árkülönbség vényköteles gyógyszerek esetén? (tudásbázis kérdés)
Na sziasztok!
Csak,hogy tudjátok: A Tb által támogatott gyógyszerek ára azonos. Amin nincs TB támogatás,ott egyéni a patika árképzése, árréstől függ. A gyógyszerek Tb finanszírozása sokszor havonta változik, illetve az is előfordul,hogy egyik hónapban még támogatott, a következőben már nem. Olyan is volt, hogy csak akkor adta meg a TB a támogatást, ha a gyártó levitte az árát, ezért fordul az elő sokszor,hogy a patika nem rendeli meg,csak ha otthagyod a vényt, mert pl. október 30-án a gyógyszer teljes ára(amennyiért a patika kapja és nem amit te fizetsz érte)pl.5000 ft, novembertől meg 3500 ft, na és ha marad a gyógyszertárban belőle és csak a következő hónapban tudja eladni, akkor 1 dobozon buktak 1500 ft-ot! Aztán van olyan is, hogy ha azonos a hatóanyag választhatod a legolcsóbbat, ott fix támogatást ad a TB, a többi a gyártótól függ, kinél a legolcsóbb, de itt is van,hogy havonta változik, más az olcsóbb a következő hónapban...Ez az egész azért van,mert az Állam próbál minél kevesebb pénzt a TB támogatásokra költeni, csak hát sokan ezt ugye nem tudják. Nagyon kaotikus sajnos a rendszer.Nem a patikákat akarom védeni, mert tény, hogy akad sajna néhány elég gusztustalan árréssel dolgozó,illetve a szakmai színvonalról ne is beszéljünk
(gyógyszertári hidratáló krém teszt-olvastátok?),de azért van néhány igen korrekt patika is! Csak a tisztánlátás végett írtam mindezt!
Szerintem már minden gyógyszertár ilyen.
A hazipatika.hu-n van egy gyógyszerkereső,itt az árak is fel vannak tüntetve-akkor ezek csak tájékoztató árak?
Szeretnék vitába szállni egy kicsit!
Mi nemrég kaptunk nem kevés mennyiségű,csak vényre kiadható!!! Eü kiemelt támogatással vásárolható gyógyszert!
Itthon megvettem 9 ezerért,míg pesten ugyanezt 12 ezerért adták volna!!!!!!Akkor ilyenkor hogy is van?????
Vényköteles sose szabadáras, pontosan abba szól bele az OEP
Ami nem vényköteles, az lehet szabadáras, gyógykészitmények és más varázsszerek
Amit a TB támogat,azt mindenütt azonos áron kell adni!
Ami vényköteles,nem biztos, hogy van támogatás rajta, az persze szabad áras.
Úgy emlékszem,van támogatás rajta,bár ez is változhatott már.Általában több gyógyszert váltok ki egyszerre,és az árjelző táblán szoktam követni,hol tartok,ott lehet látni a fizetendő összeget.Egy másik gyógyszertárban csak ezt az egy gyógyszert váltottam ki,és más volt az ár,mint amit ott láttam-természetesen csak erre a gyógyszerre figyeltem.
Legközelebb csak ezt a gyógyszert váltom ki,és kiderül
De van!
Mi vényköteles tápszert adunk a kisfiamnak. A helyi gyógyszertárban 1080 ft 1 dobozzal. Ugyanaz a szomszéd városban 940!
TB-támogatott gyógyszerek esetén nincs különbség.
De vannak olyan szerek, amelyek vénykötelesek ugyan, de nem támogatottak, ezeknél lehet eltérés. Szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Hogy lehet az, hogy egy erős altatóhatású, vényköteles gyógyszer nálam súlyos álmatlanságot okoz?