Tapasztalatok Hippoallergén tápszerekkel (beszélgetés)
Milyen HA-s tejpépek léteznek?
Én Milumil HA rizspépet kaptam.
Hát a lányom megeszi a HA-s tápit. Megszűnt a pocakfájás. Volt az arcán néhány kiütés de már az is elmúlt. Újra jókedvű és hasfájásmentes:-)
Minden HA-s tápi 2000 ft felett van árban?
A gyerekem egészsége a legfontosabb. Sajnos nem a legjobbak az anyagi körülményeinek, így a havi 4 doboz tápi nagyon megvisel minket anyagilag:-(
A doktornéni eleve HA-st írt fel nekünk, kérdés nélkül.
DE az öcsém tejfehérje és szójafehérje érzékeny volt, így én is azt szerettem volna kérni...jobb félni :S
Köszönöm az infokat. Elvisszük gyerekorvoshoz.
A pocakfájáson, a tüsszögésen a huruton, nyugtalan alváson kívül más tünet nincs.
Bár lehet ez is elég:-(
elős = első
Összeakadnak az ujjaim...
Volt valamilyen kivizsgálása?
Először gyerekorvoshoz menjek?
Most HA-s tápit kapott. Nincs pocakfájás.
Nálunk a következők vannak: állandó hörghurut amit sem hoz helyre. puffadás, sok puki ami nagyon büdös és büdös kaki. most a sima tápitól hasfájás.
Állandó hasfájás, hasmenés, (véresre vakart)sömörös kiütés.
Nem a tejcukorra allergiás, hanem a tejfehérjére. Ez a Pepti Plus tápszer nagyon bejön neki. Az illata és az íze is az anyatejre emlékeztet, kellemes.
Hát holnap mindenféleképpen viszem gyerekorvoshoz.
Kiütései nincsenek. Széklete normális.
Nagyon aggódom érte. Amennyiben a HA-s tápitól jól van akkor azt fogja kapni. Fő az ő egészsége és jó közérzete.
Írna fel másik HA-s tápit. Mivel senki sem allergiás így a gyerekorvossal úgy döntöttünk megpróbáljuk a sima tápit.
Érdekes hogy azóta megissza a HA-s tápit is. Inkább csak olyan napja volt akkor hogy nem kellett.
Most teljesen össze zavarodtam már.
A HA-s tápi csak megelőzésre jó, allergiások azt sem ihatják.
Hogy lehet hogy a sima tápitól hasfájás van a HA-stól meg nem??
A gyerekorvos hülyének fog nézni ha ezt elmesélem:-(
Bocsánat,hogy beleszólok.. de a hipoallergén tápszer nem azt jelenti,hogy finomított bene az allergizáló protein... egészen pontosan hipoallergén azért, mert a tejfehérjék hidrolizált formában, előre bontott formában vannak benne, így nem allergizál. Ezért is javasolják tejfehérje gyanús babáknak.
Ha valamit finomítunk az azért kicsit más fogalom.
Én nem vagyok a Milumil ekllensége, de 2 vagy 3 alkalommal itta meg a lányom annak idején. Érdekes módon a BEBA egyből tetszett Neki.
Miért nem írt fel a háziorvos más HA jelzésű tápit?
Kóstoltam annak idején és véleményem szerint a Milumil íze kevésbé hasonlít az anyatejre.
Milupa HA 1-et ivott eddig.
A hasfájás jelenthet allergiát vagy valamilyen tünetnek még párosulnia kell?
További ajánlott fórumok:
- 3-as tápszereket, Ki, Milyet, Mikor adott a gyerekének?mi a véleményetek róla?
- Hipp tápszerek (Infant Milk Plus 1-es)
- Tapasztalatokat gyűjtenék a "Jó éjszakát" tápszerekről.
- Jó éjszakát tápszerek- tényleg jó vagy reklám fogás? Mitől több mint a sima- merthogy duplája az ára. Kinek melyik vált be?
- Mi a vélemény a Milumil Tápszerekről?
- Milyen márkájú tápszerekből van 12+-os?