Mandulás-mazsolás sütemény recept

22 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 kiskanál mézessütemény fűszer
2 tojás
2 dl joghurt
0,5 dl frissen préselt narancslé
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg daráltl mandula
3 evőkanál olaj
10 dkg mazsola
- a díszítéshez: kb. 10 dkg hámozott mandula
A Mandulás-mazsolás sütemény elkészítési módja:
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a mézessütemény-fűszerrel összevegyítjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, belisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. A tetejét kidíszítjük, az egész mandulaszemekkel, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Még melegen forró rácsra csúsztatjuk, s ha kihűlt, cikkekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jan. 24. 15:19
A mandulás-mazsolás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.