Fekete-fehér kocka recept
15 perc
A Fekete-fehér kocka hozzávalói:
27,5 dkg margarin
20 dkg cukor
3 ek kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
1-2 dl tej
1 dl sűrű tejszín
2 ek. főzés nélküli van. pundingpor
10 dkg csokoládé
0,5 dl étolaj
A Fekete-fehér kocka elkészítési módja:
Az első réteghez megolvasztjuk a vajat, cukrot, kakaópor. Hozzáadjuk a tojást és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor azonnal levesszük a tűzről és beletesszük a kekszet, kókuszreszeléket, darált diót. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Kb. 20x20 cm tepsi vagy tál alján elterítjük. A második réteghez kikeverjük a vajat, tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot és könnyű krémmé keverjük. Rásimítjuk a kekszes rétegre. Harmadik réteghez a csokit az olajjal megolvasztjuk és ráöntjük a süti tetejére. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágjuk.
Ha a kókuszreszeléket nem szereted, tegyél bele több diót helyette.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jan. 18. 19:19
A fekete-fehér kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.