Málnás szelet recept


Tésztához:
6 Tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
csipetnyi sütőpor
A krém
3 evőkanál búzadara
2,5dl tej
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
3 evőkanál rum
30 20 dkg friss málna ( vagy fekete / piros ribizli )
A Málnás szelet elkészítési módja:
1.A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral a lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A liszt felét a sárgájára szitáljuk és óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéket is. A maradék lisztet a végén keverjük bele. 2. A búzadarát üvegesre főzzük a tejben. A Ramát habosra keverjük a porcukorral majd bele keverjük a kihűlt darát a rumot végül óvatosan a málnaszemeket. 3. A krémet egyenletesen elkenjük a piskótán. Tetejére málnát teszünk. Pár órára hűtőbe tesszük majd szeleteljük.
Lisztérzékenyeknek: búzadara helyet kukoricadarát használjunk és gluténmentes lisztet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2015. júl. 3. 17:22
A málnás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.