Málnás-piskótás pohárkrém recept
A Málnás-piskótás pohárkrém hozzávalói:A vaníliakrém: 1 cs. vanília ízû pudingpor; 1/2 liter tej, 4 ek. cukor. A desszert összeállításához: 6 tojásos piskóta (vagy készen kapható piskótatekercs), 15 dkg barackíz, 25 dkg friss málna.
A tetejére: 2 dl habtejszín, 1 ek. barnacukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kristálycukor, 10 dkg mogyoró, 1 kk. olaj.
A Málnás-piskótás pohárkrém elkészítési módja:
A pudingot elkészítjük a leírás szerint, jó sûrûre. A piskótát a barackízzel megkenjük, feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk. A kelyhek alját a piskótaszeletekkel kibéleljük, a megmosott málnát elosztjuk rajta, majd a vaníliakrémet ráöntjük, és a hûtõben jól lehûtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, barnacukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. A cukrot világosra karamellizáljuk, a mogyorót beleszórjuk, majd egy enyhén beolajozott tepsire öntjük. Ha megszilárdult, durvára törjük, majd jól lehûtjük. A kelyheket a hûtõbõl kivesszük, az édes habot a tetejükre simítjuk, végül az édes mogyoróval megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 25. 10:04
A málnás-piskótás pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.