Málnás finomság recept
A Málnás finomság hozzávalói:Piskóta:
7 tojás
7 ek cukor
7 ek liszt
Krém:
0,5 kg málna
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tábla keserű csokoládé
1 liter tej
A Málnás finomság elkészítési módja:
Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt akkor sűrűn kitesszük málnával. 6 dl tejet kikeverünk 1 cs vaníliás és 1 cs tejszín ízű pudingporral, hozzáadunk ízlés szerinti cukrot, majd kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen a málnás piskótára öntjük és hagyjuk kihűlni. A Rama margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan kihabosítjuk, majd belereszeljük a csokoládét. A maradék tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, majd felfőzzük. Ha kihűlt akkor a Rama margarinos krémet hozzáadjuk, majd a kihűlt, megszilárdult pudingos krém tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. júl. 8. 05:29
A málnás finomság elkészítési módja és hozzávalói.