Május 23. a sport és egészség napja? Vagy ez csak egy reklám? (tudásbázis)
Köszi, már próbáltam!
Mindegy ha hiszi, ha nem, így van :)!
A challenge day nemzetközi 22 éve van minden év május utolsó szerdáján.Jogi viták miatt nálunk kihívás napjának hívják:)Inkább az angol néven próbáld meg,talán ott találsz valamit:)
magyarországon a váltás már évek óta meg van./A kompetencia mérés javára/
Ez érdekes, mert írtam a szervezőnknek, aki a challange day-t is szervezi (akkor éjszakai focit akarunk) és kijavított, hogy nem 27.-e, hanem 20.-a :o!!!
Nem tudsz valami "hivatalos" oldalt, ahol fenn van, hogy 27.-e az igazi időpont?
Nos, a minisztériumi "szakemberekről" inkább ne beszéljünk :)!
Hát szerintem nyugodtan fogjátok rá!
Nálunk pl.a kompetencia mérés miatt minden évben ezt a nemzetközi sportünnepet előre rakják egy héttel.Nem röhej,hogy a világon mindenhol 27.-én van nálunk Budapesten pedig /nem tudom minden kerületben vagy csak a miénkben-e/20.-án tartjuk.Annyit jelent hogy megcsinálom a suliban a sportnapot,és az eredményeket elküldjük a nemzetközi szervekhez,de nem érvényes bárhány embert is mozgatunk meg mert nem a megadott időben tesszük:)
A kompetencia mérésnek mindegy lenne mikor van,de nem egy okos bármely minisztériumban így döntött hogy ez lesz a május utolsó szerdáján minden évben.Mindegy hogy ott már volt valami nagyobb volumenű:)
Ezért azt mondom,rakjátok a bicajozást oda,és ünnepeljétek a sportot nyugodtan!!!:)
Kati
Tudtam, hogy rád számíthatok :)! Köszi az infót, valószínűleg igazad van.
Mi is szerveztünk erre a napra egy kerékpártúrát, jó lett volna ráhúzni, hogy ezért, de a lényeg, hogy megmozgassunk pár embert.
Most kaptam egy meghívót az Életfa Hősök tornájára, ahol így nevezik ezt a napot.
Ez elfogadott nemzetközi "ünnep" vagy csak ennek a programnak a reklámja?
Egyébként máshol is láttam erre a napra sportprogramokat pl. kerékpártúrát.
További ajánlott fórumok:
- Fontos: heti 4-5 alkalom sport és egészséges étkezés!
- Segítene egy picit, aki sportol vagy fogyókúrázik esetleg az egészséges életmód híve?
- Ha 4 hónapig 1300 kcal alatt eszek, egészségesen, napi sporttal, akkor mennyit fogyhatok? (167 cm, 80 kg)
- Melyik sportboltban lehet egészségkártyával fizetni?
- Ismét Budapesten Közép–Európa legnagyobb sport expója, egészség és mozgásfesztiválja
- Üdülési csekken (előző évi) tudok-e sportszert (kerékpárt, korcsolyát) vagy egészségmegőrzési terméket (pl.elektromos ágytakarót) venni?