Magyar pite recept
90 perc
A Magyar pite hozzávalói:
Tészta:
-30 dkg liszt
-1/2 cs sütőpor
-10 dkg margarin
- 1 db tojás
-10 dkg cukor
- 3 ek. tej
Krém:
-20 dkg cukor
- 5 dl tej
- 6 dkg liszt
-15 dkg margarin
- 1 ek. kakaó
-10 dkg cukor
A Magyar pite elkészítési módja:
-A tészta alapanyagait összegyúrjuk. -Nyújtjuk. -3 világos lapot sütünk belőle papirozott tepsiháton. Krém: -20 dkg cukrot megpörkölünk,majd 4 dl tejet adunk hozzá -1 dl tejjel a lisztet,kakaót és a 10 dkg cukrot simára keverjük -ha a cukros tej felforrt beleöntjük a masszát és felfőzzük -tűzről levéve a margarint is hozzáadjuk addig kevergetjük míg el nem olvad benne a margarin -ha kihült a krém a lapokat megtöltjük -tetejére klasszikus csokimázat kenünk -kis téglalap alakúra szeljük -másnap a legfinomabb és könnyebb is szelni
Másfél adag tésztát szoktam készíteni,így kiadósabb.
A sütit bármilyen diétás alapanyagból ellehet készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Encsy75, 2009. máj. 13. 15:56
A magyar pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.