Lyoni torta recept



15 dkg cukor
6 tojás
fél csomag vaníliás cukor
10 deka őrölt mandula
2 szelet reszelt csokoládé
5 deka apróra vágott, cukrozott narancshéj
7 deka zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
baracklekvár
3 deci tejszín
A Lyoni torta elkészítési módja:
15 dkg cukrot 6 tojás sárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk, majd hozzáadunk 10 deka őrölt mandulát, 2 szelet reszelt csokoládét, 5 deka apróra vágott, cukrozott narancshéjat, 7 deka zsemlemorzsát, fél csomag sütőport, s végül a tojások fehérjének keményre vert habját. Magas oldalú tortaformában sütjük, kihűlés után kettévágjuk, baracklekvárral vastagon megkenjük. Az összeállított tortát tálalás előtt 3 deci tejszínből, vaníliás cukorral készült habbal vonjuk be és díszítésül a habból koszorút nyomunk papírtölcsérből a torta tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 1. 14:53
A lyoni torta elkészítési módja és hozzávalói.