Lúgosító étrend. (beszélgetés)
Egyetlenegy statisztikai adat sem lehet pontos, az összes lehetséges körülmény figyelembevétel nélkül, ami egyszerűen lehetetlen. A másik, hogy minden statisztika mögött ott van a megfigyelő, aki úgyszintén befolyásol(hat)ja a végeredményt.
Az eredmény az, hogy nincs eredmény.
Véletlenek nincsenek. Csak ok-okozat van.
Pontosítok: Nem egészen a környezeti hatás, hanem ahogyan a környezetet, mi magunk értelmezzük.
Nem tudom, hogy pontosan mit akarsz kérdezni a DNS-ről, mert nem tudom, hogy mennyit tudsz róla.
A DNS a sejt magjában található, kettős spirál alakú összetett molekula. És állítólag, a DNS egy információ hordozó. A DNS határozza meg azt, hogy milyenek leszünk, hogyan fogunk viselkedni, milyen betegséget hordozunk magunkba stb... De ez nem igaz. De mivel már vagy 50 éve, hogy ezt tanítják, ezért nemigazán akarják elfogadni az új nézetet, miszerint a viselkedésünket/a betegségek kialakulását stb. elsősorban, a környezetünk határozza meg, nem pedig a genetikai programjaink.
Igazad van.:)
Pl: Az aminosavak (más néven amino-karbonsavak) olyan szerves vegyületek, amelyek molekulájában aminocsoport (-NH2) és karboxilcsoport (-COOH) egyaránt előfordul.
Az α-aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fehérjemolekulák (proteinek) építőkövei. (Az α-aminosavak közös szerkezeti jellemvonása, hogy molekuláikban egy aminocsoport és egy karboxilcsoport kapcsolódik ugyanahhoz a szénatomhoz.)
Minden sejt pozitív és negatív töltésekből áll. Ez a részecske elmélet része.
Olvastam a cikket. Na ez az áltudományos maszlag.
De engem nem zavar, ha valaki elhiszi.
Mindenki a saját életét alakítja és úgy, ahogy akarja!
Étrenddel és étrend kiegészítővel is lúgosíthat.
A lúgos víz rossz választás, mert a gyomorsavat teljesen közömbösíti, pedig arra az emésztéshez szükség van.
Vegyes táplálkozás mellett is nehéz annyi zöldséget enni, hogy a gyomorsav problémát hamar megoldja.
Étrend kiegészítőkből jó lúgosítók az algák (kék és zöld) is. A búza, árpa lucerna kivonatok vagy tabletták.Ezekből csak az jó, ami természetes. Az összes olyat, amire rá van írva , kérdezze meg kezelő orvosát, tedd vissza. Ezek hatását a természetes ásványi sók erősítik. Az összes csira jó!
:)
Itt most nem az a lényeg,hogy mi lúgos,hanem az,hogy mit lehet enni,ami nem savas és segíti a gyógyulást! :)
Sajnos a linket nem engedi elküldeni:(
Ide másolom ami fontos:
EZEK A TILTOTT ÉTELEK ITALOK!!!
Néhány példa különböző - inkább - savasító ételekre:
- hús: emésztése során húgysavat termel;
- kóla: foszforsavban gazdag;
- buborékos italok: szénsavasak;
- cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek;
- sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek;
- bor: kénsavvá alakul;
- kávé, tea: csersavban gazdagok.
Néhány példa különböző - inkább - lúgosító ételekre:
- zöldségek (bármely zöldség);
- a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;
- szója;
- gabonafélék közül a hajdina, köles és tönköly búza;
- magvak közül a tökmag, mandula;
- fűszerek közül a hagyma, fokhagyma, piros-paprika, cayenne bors, gyömbér.
A lúgosító étrend szerint a napi elegendő folyadék mennyiség testsúlyunkra kivetítve 15 kilónként 1 liter folyadék. Ha nem tudod ezt a mennyiséget rögtön az első nap meginni, fokozatosan növeld a napi adagot, amíg el nem éred a szükséges mennyiséget! (Forrás: Robert O. Young "A pH csoda fogyás" c. könyv)
Remélem tudtam segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Ismeritek a lúgósító (pH csoda) folyadékot?
- Joshi-féle lúgosító tea - próbálta már valaki?
- Szerintetek mi a legjobb lúgosító sok sav esetén? Green mix?
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Szerintetek heti 1 tejeskávé belefér a lúgosító étrendbe?