Lightosított meggyleves (meggybefőttből) recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Lightosított meggyleves (meggybefőttből) hozzávalói:
egy üveg meggybefőtt (cukormentessel a lejobb!)
kb. fél liter víz
1 nagy dobozos tejföl (12%-os)
3 csapott ek graham liszt
polisweet ízlés szerint
egész fahéj, szegfűszeg
A Lightosított meggyleves (meggybefőttből) elkészítési módja:
A meggybefőttet levével együtt + a fél liter vízzel, pár szem fahéjjal, szegfűszeggel felteszem főni. Kb. 10 perc múlva már készítem is hozzá a habarást: a tejfölt összekeverem a liszttel, majd egy kis főzőlével fellazítom (hogy ne legyen csomós), ezután öntöm a meggyhez. Polisweettel édesítem.
Egy vaníliacukor még sokat dobhat az ízén, én tettem bele, de legközelebb inkább vaníliarudat használok (az nem hízlal :o)).
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Lefogyok és pont!, 2013. máj. 14. 16:42
A lightosított meggyleves (meggybefőttből) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.