Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben? (tudásbázis)
szerintem nincs bejgli repedés nélkül.
:)
sziasztok!
végig olvastam a fórumot.
nem tudom, hogy jó-e, ha egy napot áll a hűtőben a bejgli tésztája. évek óta így csinálom, és mindig megreped:(((((
Bár nálunk a beigli sütését idén a férjem vállalta magára, de megmondom neki:) Engem az sem zavar, ha megreped az oldala, de a teteje mindig olyan gyönyörű fényes és márványos.
Köszi a jókívánságokat, és hasonló jókat neked/nektek is!
Nekem ezt az oldalt ajánlották. Tegnap megcsináltam mák töltelékkel és isteni finom!!!!!!! Ajánlom mindenkinek!
Persze, de mennyivel jobb erzes szep, esztetikus etelekkel kinalni a vendegeket vagy akar sajat magunkat is.
Ennyi erovel minden nezhet ki ugy mint a hanyas, csak finom legyen, ugyis megesszuk... Nem tudok ezzel a velemenyeddel azonosulni, es en sem banaskeppen irom ezt.
Csak szaritott elesztot talaltam.
Akkor kevesebb ideig kell kelni hagyni, plusz a toltetlek meg szarazabb legyen, es lazan feltekerni :SS Huhh, megprobalom holnap ismet :)
Szia!
Állítólag pont annyi tölteléket kell tenni bele, mint ami a tészta súlya. Magyarul ki kell dekázni. Nekem így sikerült. Amit dekáztam az gyönyörű!
Keress rá a google-ban az andi konyhájára. Én onnan vettem a recepet! Kiváló és nagyon jól leírja lépésről lépésre képekkel.
hú..az jó sokáig kelt!!..(
tudod ,ha nagyon friss az élesztő ,akkor is eléggé felnyomja..bár nem tudom nálatok szárított van vagy friss élesztő..
kelt tésztából sütöd vagy zsírosból???
tudod azért reped,mert túlkel..
Sutottem par napja beiglit, nagyon jo allagu lett, finom is, de egy szakaszon kirepedt :( nem annyira szep.
Nem nyujtottam vekonyra a tesztat, megkentem tojassal ahogyillik, szerintetek mitol repedt ki? Holnap akarok meg egyet sutni, szepet, nem repedtet :)
További ajánlott fórumok:
- Mitől reped meg a bejgli sütés közben?
- A bejgli vagy a pozsonyi kifli sütése egyszerűbb?
- Létezik valami praktika arra, hogy sütés után ne legyen olajszag a lakásban? (a szellőztetésen kívül persze)
- Hát hálistennek nem repedt szét a bejgli. Mondjuk nem is sütöttem.
- Az én bejglim mindig reped, most is ez volt. Sógórnő...
- Megnéztem vagy 20 fotót a repedt bejglikről a közösségi...