Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben? fórum

Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben? (tudásbázis)


1 2 3
2010. dec. 23. 13:20
ma sütöttem meg a bejglimet, és nem repedt szét!!!!!!!!!!!!!!!!
71. globus
2010. dec. 22. 07:42
Ááá, annyiszor tönkrement, hogy kb. tíz éve nem sütök. Nem veszek boltban sem, nem kap a család! :) Egyenek mást, elég nagy a választék.
2010. dec. 22. 06:13
Létezik!!! Pont most vette ki a sütőből. Életem első bejglije,ami nem repedt szét,fényes és nem utolsó sorban isteni.
2010. dec. 22. 01:39
Igen,létezik:D
2010. dec. 22. 00:07

szerintem nincs bejgli repedés nélkül.

:)

2010. dec. 21. 23:31

sziasztok!

végig olvastam a fórumot.

nem tudom, hogy jó-e, ha egy napot áll a hűtőben a bejgli tésztája. évek óta így csinálom, és mindig megreped:(((((

2010. dec. 21. 20:58

Bár nálunk a beigli sütését idén a férjem vállalta magára, de megmondom neki:) Engem az sem zavar, ha megreped az oldala, de a teteje mindig olyan gyönyörű fényes és márványos.

Köszi a jókívánságokat, és hasonló jókat neked/nektek is!

65. namama (válaszként erre: 64. - Klarika5)
2010. dec. 21. 18:18
Helló ! A beiglivel nem kell görcsölni lányok!Évtizedek óta /igaz hogy csak évente 2x,3x/ sütöm,de nem szokott megrepedni.A tölteléket mindig szárazon teszem a kinyújtott tésztára,majd egy meghámozott almát reszelek rá egyenletesen./minden rúdhoz egy egész almát./a többi már megegyezik az általatok leírtakkal. Megér egy próbát? Sok sikert kívánok a karácsonyi készülődésekhez mindekinek és szereteteljes,békés,boldog Karácsonyt!
64. klarika5 (válaszként erre: 61. - *Csajszi*)
2010. dec. 21. 13:25
Na ja, én is igyekszem-híresen jó főztöm van a családban-de nem esek kétségbe, ha becsúszik egy malőr, mint pl megreped a beigli.
2010. dec. 21. 09:55

[link]


Nekem ezt az oldalt ajánlották. Tegnap megcsináltam mák töltelékkel és isteni finom!!!!!!! Ajánlom mindenkinek!

62. *Csajszi* (válaszként erre: 56. - Azure_)
2010. dec. 21. 09:45
Ez az oldal nagyon komoly :) Koszi :)
61. *Csajszi* (válaszként erre: 60. - Klarika5)
2010. dec. 21. 09:45

Persze, de mennyivel jobb erzes szep, esztetikus etelekkel kinalni a vendegeket vagy akar sajat magunkat is.

Ennyi erovel minden nezhet ki ugy mint a hanyas, csak finom legyen, ugyis megesszuk... Nem tudok ezzel a velemenyeddel azonosulni, es en sem banaskeppen irom ezt.

2010. dec. 21. 09:41
Nem bántás miatt írtam az előzőt, csak az ember annyit pepecsel, görcsöl - a család bevágja 10 perc alatt: ez jó volt. Semmi hozsanna, semmi díjátadás. Ez van.:)
2010. dec. 21. 09:37
...meg ha túl cukros, meg ha nem szurkálják meg a tetejét, meg ha túlkel, meg ha nem elég meleg a sütő, meg ha...Akkor repedjen meg, csak legyen jó az íze! Úgyis megesszük. Persze tudom, szebb a nem repedt. Dicséri a háziasszonyt.
2010. dec. 21. 09:34
Akkor reped a bejgli, ha több tölteléket raksz bele.
57. *Csajszi* (válaszként erre: 53. - 23a2bf5860)
2010. dec. 21. 09:31

Csak szaritott elesztot talaltam.


Akkor kevesebb ideig kell kelni hagyni, plusz a toltetlek meg szarazabb legyen, es lazan feltekerni :SS Huhh, megprobalom holnap ismet :)

56. azure_
2010. dec. 21. 09:27

Szia!

Állítólag pont annyi tölteléket kell tenni bele, mint ami a tészta súlya. Magyarul ki kell dekázni. Nekem így sikerült. Amit dekáztam az gyönyörű!


Keress rá a google-ban az andi konyhájára. Én onnan vettem a recepet! Kiváló és nagyon jól leírja lépésről lépésre képekkel.

2010. dec. 21. 09:22
A naplómba pont tegnap tettem fel erről dolgokat.
54. Molyka
2010. dec. 21. 09:19
Állítólag, sőt nekünk bejött, be kell tenni sütés előtt egy órára hűtőbe vagy ki a teraszr, kertbe, stb. :)
53. 23a2bf5860 (válaszként erre: 51. - *Csajszi*)
2010. dec. 21. 09:19

hú..az jó sokáig kelt!!..(

tudod ,ha nagyon friss az élesztő ,akkor is eléggé felnyomja..bár nem tudom nálatok szárított van vagy friss élesztő..

2010. dec. 21. 09:16
Szia.4Én nem tekerem túl szorosra és úgy szép marad.És nem szabad sokáig keleszteni a tésztát.
51. *Csajszi* (válaszként erre: 49. - 23a2bf5860)
2010. dec. 21. 09:14
Oh... nemtudtam. Kelt tesztabol sutottem. 35 percig pihentettem hidegen mielott nyujtottam, majd mielott sutobe tettem, mig a tojas megszaradt rajta, nah az volt megint kb 45 perc... tulkelt volna?
2010. dec. 21. 09:12
ahogyillik = ahogy illik
49. 23a2bf5860 (válaszként erre: 47. - *Csajszi*)
2010. dec. 21. 09:12

kelt tésztából sütöd vagy zsírosból???

tudod azért reped,mert túlkel..

2010. dec. 21. 09:12

Sutottem par napja beiglit, nagyon jo allagu lett, finom is, de egy szakaszon kirepedt :( nem annyira szep.

Nem nyujtottam vekonyra a tesztat, megkentem tojassal ahogyillik, szerintetek mitol repedt ki? Holnap akarok meg egyet sutni, szepet, nem repedtet :)

2010. dec. 21. 09:10
Hogyan elozheto meg, hogy a beigli "kirepedjen"?
2008. okt. 9. 21:18
Nagyon sok függ attol, hogy milyen nedves a tőltelék! Mert ha túl nedves akkor kireped és az a legjobb ha pihentetni hideg helyre tesszük és ugy kenjük be tojással és ujra kenjük mikor sütni kezdjük. A szurkálásnak sem szabad elmaradnia.
2008. szept. 17. 15:46
Igen. Amikor feltekered, meg kell szurkálni (villa, kötőtű, kinek melyik szimpatikus). Összeállítva is kell egy kicsit kelni hagyni, ha nem teszed, kireped. Én kelt tésztáknál teszek a sütőbe egy kis edényben vizet is, hogy ne száradjanak ki.
2008. szept. 11. 09:19
AMIKOR FELTEKEREM, MEGKENEM TOJÁSSÁRGÁJÁVAL, HAGYOM KELLNI, MIELŐTT BETESZEM SÜLNI, ÚJBÓL MEGKENEM A SÁRGÁJÁVAL.
2008. máj. 17. 12:00
Én vastag kötőtűvel szurkálom koppanásig.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook