Létezik valami praktika arra, hogy sütés után ne legyen olajszag a lakásban? (a szellőztetésen kívül persze) (tudásbázis)
egy kis tálacskába szórj szódabikarbónát állitólag az minden rossz illtra jó föleg a cigire::)
az jó!Éttermekben is ezzel sütnek!:)
Köszi, ez jó ötlet:) Ja meg a fekete rács. ami a gázon van, na azt utálom még takarítani, úgy rá tud égni minden,nekem a hideg zsíroldó nem oldja valahogy a zsírt...
egy szál gyertya...a szekrény tetején vizes nagyméretü fürdöszivacs....nálunk bejött.
A gáztűzhelyre sütés közben tenni kell alufóliát,az hő álló,mint tudjuk és arra fröcsög az olaj/zsír,igy elkerülhető a felesleges súrolás:)
Ha sütőben sütsz,nehezebben sülnek meg a hús, krumpli,mintha serpenyőben,sok olajjal.Viszont, én meg azt utálom az olajszagon kívül, hogy fröcsög az olaj, rásül a gáztűzhelyre, meg még az oldalára is lefolyik. Viszont hamar megvan a kaja... Van olajsütőm, de abban meg olyan lassan sül ki a krumpli, hogy nem győzzük kivárni, így az már pár éve csak pihen a szekrényben. Sok áramot fogyaszt amúgy, aki sokat használja?
Én a teraszra teszem ki az olajsütőt.
Én pálmazsírral sütök-főzök és kizárólag étel szagot lehet érezni,nem a büdös zsírszagot.
én ezért kértem karácsonyra fritőzt. kirakom a kertbe.
:) Nahát.. kíváncsi lennék, ez milyen elven működik, egyszer kipróbálom. :)
Ma megpróbáltam a gyertyát, és vagy nem égettem oda annyira a kaját (hehe) vagy tényleg hat valamennyit. Legalábbis szerintem nincs olyan brutál szag.
Mi lehet a különbség a gyertyaláng, meg a gázláng közt?...
Csorieva tegnap megjelent cikkéből:
"Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát."
Hát, ez inkább privitéma, majd írok. Nem mintha bármi különös történt volna velem. És veled mi van?
Mi próbáltuk egyszer, és tényleg, az előszobában érezni lehetett a kajaszagot, ahol ettünk, ott meg nem.
Ez eszembe jutott nekem is, mert ilyet dohányosok is használnak a füst ellen, meg olyat is hallottam, hogy wc-ben ha meggyújtasz egy gyufát, az leég, eloltod, akkor nem lesz szag. :)
És persze köszönöm mindenkinek az ötleteket! :) :)
Köszi, utánanézek! :)
Én eddig olivaolajat használtam mindenhez, most vettem napraforgót. De hát az oliva is tök büdi... :S
Á, ez a citromleves víz dolog jól hangzik, a füstölő nekem nem használt, én is azt szoktam, de mégis 2 napig utána még érezni lehet. :S
én szellőztetek, utána füstölőt gyujtok, és megint szellőztetek. Azt is lehet, hogy szellőzetés előtt légfrissítőt fújsz, és utána szellőztetsz.
TV-ben olyat hallottam, h sima vízet(azt hiszem citromlevet rakott bele) spriccelt a nő, de akkor meg minden vizes lesz...
Gyújts egy füstölőt. Nálunk mindig bevállik.
Szia ,de rég futottunk össze.Hogy vagy?
A szagelszivó jól hangzik,de nekem nem vált be annyira,pedig bekapcsoltam)))).Túl nagy reményeket fűztem hozzá.SSSS
Állítólag a gyertya lángja elégeti a szagokat. Próbáld meg, gyújts gyertyát sütés közben, valahol a tűzhely közelében.
De, ha pálmaolajat/zsírt használsz, az sem büdös.
Ha rántott húst vagy húst sütsz, azt lehet sütőben is.Sütőpapírt teszel a tepsibe,arra öntessz kb 1 mm olajat,rá teszed a husit,a tetejét is megspricceled egy kicsit olajjal,és kész.Kb fél órát sütöd az egyik oldalt,utánna megfordítod,és úgy is sütöd még 20 percet.
100 éves parasztházban lakom, építkezés alatt, nemhogy szagelszívóm, de konyhapultom sincs! :D
Arra gondoltam, hogy valami "nagyanyáink trükkjét" tud-e valaki. :)
Igen, szagelszívó :) Csak kicsit szét vagyok esve:)
Páraelszívó? :)
Vagy méregdrága olaj...
Szagelszívó berendezés bekapcsolva? :)
Létezik valami praktika arra, hogy sütés után ne legyen olajszag a lakásban? (a szellőztetésen kívül persze)
További ajánlott fórumok: