Úgy tudom, rengeteg dolog miatt változhat a széklet állaga és a színe is. Az se biztos hogy érdemes magánkísérletekbe fognunk ha váltakozva túl kemény vagy túl híg a produktum. Ennek nagyon komoly oka is lehet.
Nem ijesztgetni akarlak, és az sem kell hogy azt csináld amit én, csak megmutattam hogy hátha jobban rálátsz te is a dolgokra. Ha úgy érzed, esetleg kérhetnél egy széklettesztet is. Ebből nem csak vért szoktak kimutatni, hanem rákra utaló jeleket is.
Biztosra tudod hogy azok a probiotikumok hiányoznak belőled?
Bevallom az én mikrobiomom sem olyan mint a nagy könyvben leírtak. A témába mélyen belevetem magam ha valami érint. Igyekszem táplálékkal rendezni a dolgot, (Kefír, joghurt, saját készítésű fermentált zöldségek) e mellett évek óta kísérletezek probiotikumokkal, mindig van erdmény, de később visszatér a probléma. Tehát annak is oka van hogy amit beviszünk miért nem tapad meg, miért nem tud szaporodni.
Most egy olyan készítményt találtam ami önállóan beállítja a belek mikrobiomját, ez által normalizálja az immunrendszert. Ennek számtalan egészségügyi előnye van. Erről találsz youtube videót a feltalálójával, és cikket is. A neve: Ginepp. Véleményezni nem tudom, most rendeltem és nagy reményeket fűzök hozzá.
Tűzoltásnak jó a legmag, viszont célravezetőbb rendbe tenni a bélflórádat. Nem csak a széklet miensége miatt, hanem az egész immunrendszered működése miatt.
Köszönöm a válaszokat. Székrekedésre kezdtem használni egy hónapja, de 3 hétig semmi változás nem volt, aztán egy hete naponta hascsikarásom van és laza végtermék, egyszer hasmenés is. De akkor abbahagyom inkább. Előtte semmit nem használt az útifűmag sok folyadékkal vagy a zabpehely.
Azt soknak tartom. Daráld le a lenmagot, vagy vegyél daráltat vagy lenmaglisztet ! Én egy púpos teáskanálnyit használok naponta, azóta nincs székrekedésem.
Pár hete szedek naponta 50 mg lenmagkivonatot. Az elmúlt egy hétben sokkal lazább a székletem és hascsikarásom is van. Okozhatta a lenmag ennyi idő után ezt?