Lelkizzünk! Mire vágysz, így az ünnep közeledtével? (beszélgetés)
Én azt szeretném, ha a karácsony visszanyerné valahogyan a régi benső meghittségét. Aki hisz, talán sejti, én magam mit ünneplek csendben, magamban, hálaimával ilyenkor - aki nem hisz, az is remélhetően átérzi, mi a Szeretet.
Biztosan nem az a Szeretet, ahogyan a fogyasztói társadalom megnyilvánul. Biztosan nem a karácsonyfák divatja, a színes csomagolások, a zajos énekek, az elfeledett eredetű szokások megtartása mindenáron, a kimerülésig és azon is túl.
Értelme, Zsuzsu? Értelme van! A megtorpanásnak, a belegondolásnak , az elcsendesedésnak van! De csak akkor, ha ez belső igény, mert ez nem megy parancsszóra.
Én az emberi kapcsolataimban nem érzek különbséget a karácsony környéke és más időszak között.
Álságos lenne most pár napon át jóságos mosolyt felvenni annak, aki máskor tűzokádó sárkány.
Köszönöm. Le vagyok torve mint a bili fule... :(
Radasul ha ez nem lenne eleg a harmadik baboval majdnem en is meghaltam.. :(
Alig tudtak megmenteni.. :(
Ennél nincs szomorúbb:(
Őszinte részvétem:(
Ezért vsgyok most ennyire elkeseredve...
Hirtelen jött egy nagy és fájdalmas dolog az Èletembe. Ès ez ijesztő..
Mindig van jó is, csak amikor tartósan rosszra fordulnak a dolgok, nehéz meglátni a szépet...
Most nekem is nehezen megy...
Az ünnep közeledte nem érdekel, se az év vége, max.. annyiban hogy az új évnek lehet egy szimbolikus jelentése, új kezdet, új remény. Idén is úgy indultam neki, jó lesz ez... Talán egyetlen dolog kivételével sikerült alulmúlnom az előzőt.
Velem nem történnek csodák, csak vér veríték és kínlódás árán jutok előbbre, ha egyáltalán.
Hogy mire vágyom? Lelki békére... Vagy bátorságra...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek megérzi az ember saját halálának közeledtét?
- 40-es éveid közeledtével kinoznak a hormonok?
- Ilyenkor az ünnepek közeledtével a szingli emberek nyitottabbak a párkapcsolatokra az érzelmekre, magányosabbak, mint máskor? Mit gondoltok?
- Karácsony közeledtével ti szoktatok adományozni védőnőn, családsegítőn keresztül?
- Sziasztok, ősz közeledtével fogtok adni valamilyen vitamint a gyerekenek?
- Munka-para a gyed lejárat közeledtével!!!!