Lehet valaki allergiás a szabadlevegőre? (tudásbázis)
Van egy tudásbázis kérdés
Mi az a hidegallergia? (Egészség)
címmel, nézd meg azt
Nagyon nem mindegy, hol van az a szabad levegő.
Ha fák között, olyan klímán, ahol gyakrabban esik az eső, hó, ott nem gond. S az sem mindegy, melyik hónapban.
Marhaság. Szabad levegő pedig nincs Magyarországon, ha nem tűnt volna fel, folyamatosan közlik a pollen-szennyezettséget.
Homeopátia pedig pont jó az allergiára, legalább majd lehet tudni, hogy mivel sikerül kiprovokálni egy újabb rohamot.
Állítólag hidegallergia.
Hallottatok róla?
Azt a javaslatot kaptam,hogy próbáljuk a homeopátiát.
De hova menjek? kihez forduljak?
Szia!
A levegő egy jórészt gázhalmazállapotú keverék (rengeteg kémiai anyag van benne, melyek aránya elég változó lehet: nitrogén, oxigén, hidrogén, nemesgázok, víz stb.), nem egy elem vagy vegyület.
Pl. benned is vannak szén-, nitrogén-, kén- stb. -vegyületek, te magad mégsem vagy egy kémiai anyag:-)
Viszont lehetünk allergiásak arra, ami a levegőben van (pollen stb., bár ez így hétköznapi kifejezés, a pollen nem egy vegyület, hanem a növények hímivarsejtjeit tartalmazó gömbszerű képződmény).
A "szabad levegő" nem egy kémiai anyag, így allergiás sem lehet rá az ember:-)
Ha allergiáról van szó, akkor valamilyen vegyülettel szemben van (ami persze lehet, megtalálható a "szabad levegő"-ben).
Holnap visszaviszem a háziorvoshoz,nem tudom mit mond.
Valami oka biztos van ennek,de nem igazán foglalkoznak vele,inkább egymáshoz passzolgatják az orvosok.
A pulm.azt mondta,nem csinál allergiatesztet,mert a gyógyszerek miatt úgysem mutatható ki.?????
Én már nem tudom mire gyanakodjak.
Köszi!
Akkor gyanakodsz ,hogy valamit elkaphatott volna ???
Szerintem egy szakorvost ,valaki olyat aki tud is ,meg kell kérdezni ,és elmondani ezt is ,hogy mire gyanakodsz...
Gyógyulást nektek...
Ezek a kiütések okt.20.-a óta vannak.
Irakból hazatért katonák jöttek az iskolába.Megfoghatták a fegyvereiket,hanggránátot dobáltak,stb.Akkor kezdődött,előtte semmi baja nem volt.
És ez nem csak a hideg levegő esetében fordul elő?
Mert ezetleg hidegallergia az lehet.....
Nyáron mikor meleg van is ugyanugy vannak kiütések?
Fiamon,ha kimegy,mindenhol kiütések jelennek meg.
Olyan,mintha csalánba esett volna,plusz még vörös mint a rák.Bent 3 perc alatt elmúlik.
A háziorvos nem tudott szóhoz jutni mikor meglátta.
A pulmonológus szerint nem allergia,mert szedi a gyógyszereket.(asztmás,allergiás )A börgyógyász szerint bem börbetegség.
Már retteg szegény ha tesi órája lesz,mert mindenki csak őt nézi.(jó esetben csak nézi)
Van valaki akinek ilyen gondja van?
Mostanság minden lehetséges...:)
De miért mik a tapasztalataid?
További ajánlott fórumok:
- Gyerekem tejallergiás születése óta, azt mondta a doki, adjak neki szója vagy rizstejet, hol lehet ilyet venni?
- Szerintetek kínai kajára lehetek allergiás?Többi lent....
- Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a méhcsípésre?
- Farmerre lehet valaki allergiás?
- Aranyékszerre lehet valaki allergiás?
- Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a darázscsípésre?