Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lehet, hogy baj van? fórum

Lehet, hogy baj van? (beszélgetés)

1 2 3
86. csilla80 (válaszként erre: 85. - Zsanci79)
2010. dec. 10. 22:11
Ez vigasztal engem is... es meg vmi,a pocaklakom is kisfiu,biztosan mas lesz,mint Florian,DE nalunk mindenki mindent meg fog csinalni,mert Apuci is segit mindenben... hiaba fiuk,ugyanugy kiveszik majd a reszuket mindenben,mintha lanyok lennenek... ez tuti... :-)))
85. zsanci79 (válaszként erre: 84. - Csilla80)
2010. dec. 10. 22:08

Igen, ezt nekem is mondták, kíváncsi leszek rá.

Ha ebből valamelyest lejjebb ad, még az is magasan jónak számít, pláne egy fiúnál:)

84. csilla80 (válaszként erre: 83. - Zsanci79)
2010. dec. 10. 21:41
Sok ismerosom azzal fenyeget,hogy elmulik ez a rendmania... de mivel nagyon pretencios es maximalista vagyok,azert remelem csak sikerul vhogy megszoktatni azaz visszaszoktatni,ha leszokna...
83. zsanci79 (válaszként erre: 66. - Csilla80)
2010. dec. 10. 16:50

Nem vagy elfogult, az enyém is ilyen, és mindenáron segíteni akar mindenben, és Ő akarja csinálni! Kéri a szalvétát, ha kajás a keze, kéri a rongyot hogy feltörölje, ha kilöttyent, vigyük a garázsba a motort, mert megázik. Mielőtt valamire leült kint, megnézte a kezével hogy hideg e vagy meleg...Most ez miért baj? Imádnivaló!

Igaz ő nemhiszem hogy 3 évesen írni fog, még nem igazán beszél szépen, de úgy gondolom, hogy nagyon okos kiskrapek:))

82. zsanci79 (válaszként erre: 41. - Ivettke85)
2010. dec. 10. 16:45

Az én gyerekem két éves, de mióta jár, 1 éves kora óta rendmániás. A nagyanyja ilyen, biztosan örökölte, mint sokmindent Tőlem is, amit nem is gondoltam volna, hogy valaki az én "hangyáimat" ugyanúgy fogja csinálni:)

Ő egyszer meglátta, hogy minek hol a helye, mi hogy van, akkor azt úgy is kell csinálni. Én nem aggódom e miatt mert egyáltalán nem kóros, sőt várja hogy megtapsoljam, hogy milyen ügyes volt:) És tök nagy segítség hogy a játékait elpakolja maga után. Meg is dícsérték a bölcsibe, első nap mikor bent voltunk:)

A tv-re visszatérve, én elraktam a dvd lejátszót, mert a fiam belebolondult a thomasba, és állandóan azt akarta nézni, hisztizett, játszani sem akart, udvarra sem kimenni. Úgyhogy az a szülő hibája szerintem csakis ha a gyerek Tv bolond, ugyanis nincs ki játszon vele...

Jó példa erre amit írt a fórumindító, hogy apa tévézik, a gyerek mag kapcsolgatja a lámpa gombjait, szó nélkül hagyva. No comment

81. csilla80 (válaszként erre: 79. - Huanita80)
2010. dec. 10. 13:14
Juhhhheee... akkor en ennek orulok,mert mar az idegeim teptem,hogy lassan ket eves es alig mondogat vmit... igaz ket nyelven beszelunk vele,mindket nyelvet erti,de azt a keves szot amit hasznal,azt viszont felemasan teszi...
80. csilla80 (válaszként erre: 74. - 9b10f3d7ff)
2010. dec. 10. 13:09
Nem vagyok kerkedo... csak a tenyeket irtam le,mert elgondolkodtam rajta,hogy esetleg baj lehet vele,mert mas vele egy koru gyerek nem ilyen...
79. huanita80 (válaszként erre: 74. - 9b10f3d7ff)
2010. dec. 10. 12:07
Ezt már én is olvastam hogy amelyik gyerek későn kezd el beszélni az okosabb lesz a kortársainál.
78. cstbrigi (válaszként erre: 67. - 9b10f3d7ff)
2010. dec. 10. 11:11

Nem arra gondoltam én sem - nem úgy jött le, hogy feltétlenül kóros. Csak azért mondtam(írtam), mert az én manómnak nincsenek ilyen gondjai, mégis rámol. Most ez tetszik neki. :-) Mondjuk nem baj - úgyis lesz még olyan, hogy nem fog rendet tartani. :-)

És igen, látatlanban nagyon nehéz bármit is mondani. Meg akármennyire részletesen írja le a problémákat, azok akkor is csak részletinformációk.

77. Álomvirág1 (válaszként erre: 50. - Anyuci91)
2010. dec. 10. 10:39

Köszönöm szépen! :) Remélem így lesz!

Neked is minden jót!

2010. dec. 10. 10:33

mindenki más nevelési elveket fogad el de ugy érzem hogy abban minden szülő egyet ért hogy a gyerekkel foglalkozni kell.nem keveset.a törődés hiánya a későbbiekben sok mindent megváltoztat.az is gond ha a gyerek gyerekként nem kiegyensulyozott de szerintem óriási hiba ha egy felnőtt nem kiegyensulyozott.a problémákat leszámitva mindenkinek vannak dolgok az életben amik a felnőttet egészséges felnőtté teszik.

hogyan lehetne egy gyerekből akivel nem foglalkoztak,egészséges felnőtt?

75. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 74. - 9b10f3d7ff)
2010. dec. 10. 10:28
Csilla80-nak szólt a hozzászólás első pár mondata.
2010. dec. 10. 10:26

Jajjj ne túlozd már el a dolgokat!!! A Te gyermekedről nem is írtam semmit.Legyél rá büszke, de ne kérkedő.

Én már felneveltem két gyereket, tapasztalatból írom a beszédkészséget és mozgásfejlődést le.

Az a gyerekem lett a jobb képességű aki később kezdett beszélni írni. Az idősebb szintén háromévesen szavakat írt ötévesen már olvasott, írt. Általános iskolában kitűnő tanuló volt, a másikat ugyanúgy neveltem, ő nem tudott írni mire iskolába ment , nem is akart tanulni , nem is volt kiváló, viszont ő a középiskolában lett kiváló, és ő jobb eredménnyel jutott az egyetemig.

A lényeg az, hogy abból hogy most mit tud a csemete egy és hatéves kor között messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.

73. Ivettke85 (válaszként erre: 72. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:26
hát..ha már megvan akkor foglalkozni kellene vele.vagy legalább próbálkozni.
72. Drommo (válaszként erre: 71. - Ivettke85)
2010. dec. 10. 10:23
passz..de ha már vállaltak mire vártak több mint 14 évet?nem tudom,mi sem értettük ,hogy miért kell nekik gyerek ,tudván az előzményeket..
71. Ivettke85 (válaszként erre: 69. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:20

nem haragszol meg remélem..

ha egy gyerekkel nem bir minek vállalt még egyet?

70. csilla80 (válaszként erre: 69. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:19

Hat a novereddel is sulyos gondok lehetnek...

Bocsi de mennem kell... hiv a Manokam.

69. Drommo (válaszként erre: 64. - Csilla80)
2010. dec. 10. 10:16
Igen.13 éves voltam amikor hozzánk került a gyerek.Ugyanis a mostani férjével nem jött ki és a nővérem hát hogy is mondjam, hagyta ,hogy akkor a gyerek nálunk maradjon...na mindegy.most persze azt meséli ,hogy tőle erőszakkal lett elvéve a gyerek,ami persze nem igaz.
68. csilla80 (válaszként erre: 65. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:16
En is erre gondoltam,nem a gyerekkel,hanem a szulokkel van gond... ha nem verekszik,nem bant masokat az oviban,az nagyon jo...
67. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 61. - Cstbrigi)
2010. dec. 10. 10:15

Nem arra gondoltam, ha ez jött le akkor rosszul fogalmaztam, hogy feltétlenül kóros dolog a rend rakás. Bizonyos fokig ez egy jó tulajdonság. Így ismeretlenül nem is lehet semmit mondani. Nekem van egy ismerősöm akit zavart a játszótéri hinta mozgása, ha nem ült benne senki, stb. és felnőttként derült ki a pánikbetegsége. Egyszer várakoztam a házi orvosnál és orvostanhallgatók, kérték meg a betegeket, hogy kitöltenének-e egy tesztet a várakozási idő alatt, nos ott is szerepeltek ilyen jellegű kérdések.

Látatlanban persze nem akarok és nem is tudok tanácsolni semmit, csak maga a leírt tény gondolkodtatott el.

66. csilla80 (válaszként erre: 55. - 9b10f3d7ff)
2010. dec. 10. 10:15
Ezek alapjan akkor az ennyemmel tenyleg bajok vannak,mert mindent szovatesz,ha nincs a helyen... sot a porszivot elkeri,jatszik vele es mikor megunja keri,hogy tegyem a helyere... Ha kionti a vizet,feltorli,mert latta tolunk,meg ilyenek... de szerintem semmi baja... :-))) Lehet elfogult vagyok...
65. Drommo (válaszként erre: 62. - Csilla80)
2010. dec. 10. 10:14
Az lenne még a legjobb ha a szülők nem nevelik jól.Mármint úgy értem ,hogy inkább ez legyen gond mint az ,hogy esetlegg vmi probléma van vele.
64. csilla80 (válaszként erre: 54. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:12
Az,hogy az elso gyereket is te nevelted,hat az tenyleg rossz...
2010. dec. 10. 10:06
késöi gyerek lehet nincs hozzá türelmük.
62. csilla80 (válaszként erre: 54. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:04
Bocs,de jobb szot nem kaptam... es nekem ez jott le... ertem en,hogy aggodsz,de minden gyerek mas... annyit talan tehetnel,hogy elmesz es beszelsz vkivel a gyerekrol,mert ismetlem a velemenyem,szerintem a gyereknek semmi baja,csak a szulok nem jol nevelik.
61. cstbrigi (válaszként erre: 55. - 9b10f3d7ff)
2010. dec. 10. 10:04

Az, hogy a gyerek pakol/bezár dolgokat, nem kell feltétlenül, hogy kóros legyen. Az én lányom még nincs 2éves, de a cumisüveg, ha bent marad a szobában reggeli után, akkor azt ki kell vinni a konyhába, amint észreveszi. És az ajtókat Ő is zárja, ha nyitva maradnak, pedig NEM tanítottam neki. Ezt látta/szokta meg, és ennyi.

A tv meg megint személyfüggő. Nekem a párom olyan, hogy ha olvas, vagy tv-t néz, akkor hiába szólsz hozzá, se kép, se hang. :-) És a gyerek is ilyen. Meg van ennek is az előnye, meg a hátránya is. A párom pl.rövidebb idő alatt meg tud tanulni dolgokat, mert minden mást ki tud zárni. A gyerek is ilyen lesz, és ez nem feltétlenül gond.

A fórumindítónak még annyit: ettől függetlenül még lehet, hogy gond van a gyerekkel... Én mindenképpen megpróbálnám elérni, hogy megnézessék szakemberrel.

60. Ivettke85 (válaszként erre: 54. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:00
sztem akkor megadtad magadnak a választ.ha a másik gyerekét is te nevelted!
59. csilla80 (válaszként erre: 46. - Drommo)
2010. dec. 10. 10:00
En is sok gyereket ismerek,aki,ha meset nez nem figyel senkire es semmire... igaz nem egesz nap... egy ket rajzfilm es kesz...
58. Drommo (válaszként erre: 49. - Csilla80)
2010. dec. 10. 09:59
nem szidtam akkor sem az anyját csak éppen megkértem,hogy ne üsse a gyereket...igen el kellett volna vigyem a bölcsibe majd utána felhívni és leszúrni ,hogy óó ha lehet ne üsd a gyereket...elnézést ,hogy abban a szituációban valahogy nem tudtam megállni ,hogy ne szóljak rá..
57. csilla80 (válaszként erre: 44. - Cukifalat)
2010. dec. 10. 09:58

Koszi,megnyugtattal...

Igaz,hogy mindenki csodalja... de hozzam hasonlitgatjak...

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook