Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani? (tudásbázis)
Ágyi poloskát ki lehet az ózongenerátorral irtani? Azt olvastam, hogy a fém tárgyaknak, réz, és egyéb,nem tesz jót.Oxidációt okoz.Sajnos, a hálószobám túl zsúfolt tárgyakkal,ezzel dolgozom, és nem tudom hova tenni őket.Kidobni se szeretném.Tehát olyan megoldás kell, amihez nem kell kirámolni az egész szobát.Valami ami a levegőben terjed.
Ezért gondoltam az ózongenerátorra, ami minden élőlényt kipusztít.A profi irtók elég drágák, és nem is biztos, hogy a vegyszer kipusztítja a rovarokat.Többször kell kezelni.Bolti sprayt vettem többet is,de csak akkor hatna, ha közvetlenül rájuk fújnám.Biztos módszert keresek ha van ilyen.Köszönöm a tanácsokat!
Sziasztok! Én is szeretném továbbadni a tapasztalataimat annak érdekében, hogy mindenkinél megszűnjön a probléma, tudom hogy nagyon rossz!
Az órongenerátor használatát ajánlom mi a 28mg-os koncentrátumú generátort vettük és kb egy 30nm es szobába minden nap legalább egyszer 30 percre bekapcsoltam. Az a jó ha minél magasabb a koncentrátuma, már külföldi oldalakról lehet rendelni 10.000Ft körül, de szállítási idő elég sok, úgyhogy addig érdemes bérelni vagy kölcsönkérni.(ennél a kezelésnél az a jó, ha minél szellősebb a szoba, mert légterítéssel vonja meg az oxigént a generátor és O3-á alakítja át) Tehát az élőlényekre halálos, így ha háziállatok vagy növények vannak a lakásban, amíg be van kapcsolva a generátor érdemes elmenni egyet sétálni velük, vagy addig kirakni a házból őket, és magunkat is, vagy amelyik szobába üzemel, annak réseit betömni amíg le nem jár a generátor. Amikor lejárt, akkor jól ki kell szellőztetni.
Továbbá az ózongenerátor előtt érdemes minden ruhát ami a fertőzött szobába volt legalább 60 fokon kimosni, mert abba is tehetnek petét, de a hő hatására elvileg meghalnak.(utána javaslom hogy a frissen mosott ruhát légmentes zacskókba rakjátok el, legalább 3 hétre, vagy amíg megszűnik teljesen a probléma)Ezzel a légmentesen elzárással kicsit szellősebbé tehetitek a szobát, hogy a generátor légterítése mindenhová elérjen.
A mélyhűtőbe raktunk minden olyan dolgot amibe lehetnek(füzetek, papírok között, ami közel volt az ágyhoz).(a hideg fagy azaz 0 fok alatt vagy 50fok felett meghalnak)ezzel is szellősebbé tehető a szoba.
Emellett körbefújtam az ágyat a Biokill-el,az Insecticide 2000et is javasolták, azt is megvettem, de szerencsére azt már nem kellett kinyitni, mert megszűnt a probléma. Ha befújtok utána ne mossátok fel.
Illetve kétoldalú ragasztószalagot raktam az ágy lábaira. (olyan ragasztószalagot is rá lehet tenni, ami légyfogó, de figyelni kell, hogy egy kicsi részt se hagyjunk ki mert kis lyukon is át tudnak mászni)
Emellett átvasaltam a matracot és a a vasaló gőzös funkciójával átgőzöltem az egészet.
Fontos, hogy minden nap porszívózzunk, az apró repedésekbe és tapéta repedésekbe is!
Legalább 3 hétig csinálni ezeket minden nap, mert 2 hét múlva még kikelhetnek a peték.
Van remény a kiirtáshoz, de vessetek be mindent a fentiek közül! És minél hamarabb cselekedjetek, hogy ne tudjanak elterjedni.
Mi valamikor augusztus elején döbbentünk rá,hogy ágyi poloska csípheti a páromat.Pókra gyanakodtunk,de egyszer találtunk egy kis bogarat amiről kiderült,hogy ágyi poloska.Azóta kidobtuk az ágyat és mindennel próbálkozunk,hogy végleg megszabaduljunk tőlük.Jelenleg Devecissel permetezünk a szobákban felváltva.Vettünk kézi gőztakarítót,bezsákoltunk amit csak lehet,egyfolytában mosunk és porszívózunk.
Szerencsére nem volt elszaporodva,mert a két hónap alatt hét darabot találtunk.Volt,hogy egy hétig nem volt csípés és már majdnem ünnepeltünk,de akkor megint csípéssel ébredt a párom..Érdekes engem nem bántanak vagy nem veszem észre.Teafa olajos nedves ruhával áttörölgettünk mindent.Valahol olvastam,hogy decis permetezéssel sikerrel jártak.Tegnap megint vásároltam a Hermes kertészboltban,és kitartóan folytatom a permetezést.Mielőtt elmegyünk dolgozni,ajtó-ablak bezár és permetezünk.Este kicsit szellőztetünk,-másnap kezdődik minden elölről-
Milyen tiltott szerről esett szó,amit nálunk nem lehet kapni?Valaki írja meg,megrendeljük Kínából!
Panelban lakunk,és régen volt egy idős nő a szomszédunk akinél nagyon elszaporodott a csótány.Mikor egyet-egyet találtunk a bejáratnál elkezdtem fórumozni csótány ügyben.Valaki megnevezett egy szert amit itt magánember nem vásárolhat .Megrendeltem ,beszereztem Kínából.lezártuk a csótány ügyet!!!!!!!!!!!!! Ennyi!!
Hát a hajszárítóval max.a nem létező hajukat szaritanad meg. 😊
Léteznek hőlégfúvók, de ide ipari hatekonysag kell.
Szia Linda,
Sajnálom hogy még nem sikerült megszabadulnitok tőlük. Mikor volt, mennyi ideje a 2.irtás?
Honnan vetted ezt a szert,h.ágyi poloskára jó lehet? Vki ajánlotta? En ezt azert nem merném zárt térben használni es mint olvasható jó az eső allosaga is, ami azt jelentheti,h.a viz nehezebben oldja, ért nehezebb lesz lwmisnid, eltavolitanod később. Valamint nem rejtőzködő rovarokra találták ki, val.nincs benne olyan az.sem, ami elocsalja őket igy nem biztos hogy atsetalnak a méregmezőn, hanem magatokat mergezitek csak. En nem merném. Ezt nem.
3.irtás garanciális, nem? Mennyire voltak alaposan? Nem lenne jobb inkabb még egyszer kihivni őket?
Kitartást kívánok! Ha nem az agyban bújtak vagy nem az összes, a.parkettaszegely? Polc az agy mellett? Könyvek? Függöny? Ágynemű kimosasra került?
A KillBill szerintem nem hoz végleges megoldást. (Amúgy nem BioKill-t akartál írni Rucika?? :O Mert a KillBill az egy film, nem? :) )
Az ilyen nem méregmezős megoldások csak akkor hoznak megoldást, ha az elszenvedő alanynak olyan szerencséje van, hogy kevés van, nincs nagy fertőzöttség, és pont eltalálja a helyüket, azaz magukat a szerrel. Akkor nyújthat talán megoldást, de ezek a dögök a legjobb rejtőzködők. Kicsi az esély erre...
Szervusz Rucika!
Köszönöm az ötletet, a másik rovatbanis kaptam egy jó ötletet. Tudod elkeseredésemben egy másik oldalon is megírtam a dolgot. A fotel és ágy nagyon gáz - tényleg. Remélem a kutyusokat nem csípkedik meg ezek a kis haramiák?! Üdvözlettel. P.
Szia.
KillBill spray tuti kiirtja. Mindenhol fujj be vele.
Főleg az ágy fotel hajlatokban
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a lakásból/házból a hangyákat kiírtani?
- Hogyan lehet kiirtani a bolhákat kiskutyákból?
- Ecetfát hogyan lehet háztetőről kiírtani?
- Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mivel lehet távoltartani a poloskákat? Az ecet valóban jó?