Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát? (beszélgetés)
Légycsapóval..-))
De ez nem tuti tipp..-))
Mi a cicák bolháival küzdöttünk (kintiek is) végül a Stronghold spot-on oldat segített. Elvileg a bolhapopulációt is csökkenti. Mi is fürdettünk, poroztunk, nyakörveztünk, cseppentettünk aztán az állatpatikában mondtam olyat adjon ami hatásos, ne amit reklámoznak! Akkor kaptam a Stronghold-ot. Persze emellett mi is irtottuk gőzerővel ahol alszanak, ahol megfordulnak.
Nem az olcsó kategória, (a 3 macskának legutóbb 19000-et fizettem, igaz ebben a féreghajtó tabi is benne volt.) de nekünk bevált és létezik kutyák számára is.
Igazad van, károsíthatja a májat, de ha megfelelően van alkalmazva akkor hatásos.
"A bolha ellenes tabletták az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek, mert igen hatékony védelmet nyújtanak az élősködők ellen. Itt érdemes a kutya testsúlyának megfelelő tablettát venni, mert ha a nagyobb kutyának való tablettát osztod többfelé, nem biztos, hogy a hatóanyag egyenletesen oszlik el.
A tablettákból létezik olyan verzió, amely elpusztítja a szívféreg vagy bőrféreg lárváit is. Figyelem! Ilyen készítmény kizárólag negatív szívféreg teszteredmény után adható, ugyanis a szívférgek elpusztulása eltömítheti a vérereket és a kutya pusztulását is okozhatja."
Ezt elsősorban az állatorvossal kellene megbeszélnie!
Nincs más állatotok? Pl sün.
Mi egyszer a sünnel szívtuk meg, már tocsogtak a macskák a bolhaírtótól, de folyamat bolhásak voltak. Az állatorvos mondta, hogy a sün lehet a góc. Süni bolhátalanítása után megoldódott a probléma.
Ha a legjobb barátnőm lennél akkor is ez lett volna az első mondatom.
Kérlek ne kezd el megint ,,és itt is ezt a meg nem érettség dolgot.
A dolog lényege igenis ott van hogy a lakásból fertőződik vissza,,és sajnos az ágyból is valószínűleg.
Ez de furi. Mármint hogy lesz bolhás? Szerintem a lakásban valami fertőzött bolhával.
Próbáld megfürdetni bolhairtó samponnal, aztán pár nap múlva cseppek, lehetőleg repellenes szer legyen.
És bolhairtó kezelés "mindenre". Pl Piret mix plusz
A lányomnak van egy 4 éves kislány yorkija, de eddig még nem volt bolhás, igaz van saját ágya. Sokat van más kutyusokkal is együtt, de van otthon neki bolha fésüje, azzal minden nap kifésüli lányom a szőrét és havona 1x fürdeti is kutyasamponnal.
Azért elküldöm ezt a linket, talán segít valahogy.
Az ágynak, matracnak a peremeit nézd meg, az úgynevezett korcot. Elvileg ott tudnak megbújni.
Érdemes lenne venni vmi bolhaírtó port, vagy sprayt, én a Biokillt ajánlom, de lehet más tud jobbat.Azzal kéne a matracot lefújni főleg az ilyen vastag résznél. Mondanám hogy tegyél a matracra diófalevelet, arra pléd, majd lepedő, mert az távoltartja állítólag őket, de ezt nekem még anno nagymamám mondta, és hát igazán sosem próbáltam, mert nem volt rá szükségem. De azért a régi öregek tudtak ezt-azt.