Hogyan tudom a macskából (és mindenhonnan) kiirtani a bolhát? (tudásbázis kérdés)
Frontline.
Rácsepegtetni a macsek nyakára,és kész.Anyámnál is az vált csak be.Igaz,neki kutyája van,de úgy tudom,macskára is jó.
Darázsirtót gyorsan felejtsd el, a macskában is kárt tesz!!
Nyakörv talán azért nem használ, mert régi.
Nekem hosszúszőrű macskám van, a bolfo és a foresto nyakörvek váltak be, frontline nem igazán.
Legjobb módszer (szerintem, több évtizedes macskatartói tapasztalattal):
- fürdetés neostomosan cseppes vízben
- bolhanyakörv (foresto/bolfo) VAGY spot on a nyakba (Stronghold)
- fekhely, lakás: por vagy permet (pl. protect)
Nálunk tavaly nyáron volt nagy bolhainvázió, a kinti cicáktól összeszedte a bejáró kutya, így a szobákban is voltak, az ágyon, mindenhol.
Sajnos a nyakba cseppentős cucc nem volt jó, nem tudom milyen fajtát vettem (állatpatikában), elköltöttem rá egy vagyont, mert 3 macska, 2 kutya van, és nem ért semmit az egész.
Végül mezőgazdasági boltban vettem 2 féle szert.
Az egyik Panzi pet Piret mix névre hallgat, ez kültérre való, de közvetlenül az állatra nem szabad fújni, csak a fekhelyére/kedvenc helyére.
A másik a Biotoll nevű permet, ez már mehet beltérre is, mert szagmentes. Ezzel fújtam végig az ágyakat, szőnyegeket, nem hagy foltot semmi textilen.
Kb 2 hét után újra kell kezelni mindent, mert addigra kelnek ki a lerakott peték.
Hamar el is tűntek a bolhák mindenhonnan, pedig baromi sok volt, főleg ott, ahol a kiscicák voltak, elég volt csak bemennem oda, máris a lábszáramon csüngött vagy 15 bolha.
Tavaly 2600 Ft-ból kijött a kétféle szer, és el se fogyott, így ha idén is bolhásodunk, tudom újra használni.
Ha állatpatika nincs, vagy állateledeles, akkor a tacskóban is szokott lenni, kérdezz rá.
Viszont ha nem tudsz ilyen sokat költeni rá, akkor a diófa levelét tedd a helyére, és a lakásban több helyre. Annak bolhairtó hatása van.
Tök jó, mert ha megszárad a levél, az biztos, hogy a cica egész éjjel fészkelődni fog rajta, és zizegteti. :D
visszaolvastam, ez most olyan, mintha én forgalmaznám ezt a frontline-t:D sajnos nem:)
csak tényleg ez a lehető legegyszerűbb, és leghatásosabb, a mindenféle bolhairtó nyakörvek, spray-k felejtősek, nagyon sok macska bőre érzékeny rá, kihullik a szőre, stb. valamint a nyakörv balesetveszélyes is (fennakad valamin és megfullad).
szóval csak a sok felesleges kísérletezéstől szeretnélek megóvni :)
a frontline combo spot-on kellene szerintem (ez a környezetében levő bolhákat, bolhalárvákat is irtja):
ha csak egy macskáról van szó, akkor egy darab ilyen nyakbacseppentő elég.
egyszerű, hatásos, nem irritálja a macska bőrét.
én is ilyet szoktam venni, ha kell.
veszel az állatpatikában mindegyik macskára (kutyára) egy-egy frontline cseppet. ezt az állatok nyakára kell cseppenteni, és x ideig (most nem tudom hány hónap) biztosítja a bolhamentességet.
ez a cseppentős módszer a legjobb, leghatékonyabb.
vannak más gyártók is akik gyártanak ilyen cseppet, állatpatikában érdemes megkérdezni milyenek vannak náluk :)
További ajánlott fórumok:
- Hogy van valakinek mindenhonnan barátnője?
- Olyanok ide, akik folyamatosan elkésnek mindenhonnan...
- Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát?
- Hétfőn még minden ok volt, most meg mindenhonnan kitörölt; mi ez?
- Az új szőnyegpadlóból mivel lehet a bolhát kiírtani?
- Körte alakúak, nektek sikerült mindenhonnan lefogyni?