Lehet -e sportolás nélkül,tartós fogyást elérni? (tudásbázis kérdés)
Sportolóknál meg kell különböztetni a fogyasztást a testsúlyszabályozástól.A súlycsoportban versenyző sportolók általában nem küszködnek súlyproblémával, ugyanis itt kétféle testsúly létezik: az egyik az edzősúly, a másik a verseny vagy mérlegelési súly. Az előbbi mindig magasabb 2-6 kilóval, amit verseny előtt kell eltávolítani.Ez a fogyasztás. Itt nem zsírvesztés történik, hanem különféle technikákkal vizet és a gyomor-béltartalmat ürítik ki a versenyzők.A mérlegelés után pedig a hátralévő időtől függően igyekeznek visszaszedni az elvesztett kilókat, mivel ilyenkor az erő is csökken.
Testsúlyproblémával az a sportoló küzd, aki a fenti módszerekkel már nem tud "befogyasztani" a versenyre.(vagy ha sikerül, azt jelentős erőszint csökkenés kíséri).
Testsúlyszabályozással a versenyzők az edzősúlyukat tartják. ha ez már nem megy, akkor lehet gondolkodni a súlycsoportváltáson.
Szerintem sem lehet, de megis lenne egy kerdesem.
Mi a helyzet azokkal a sportolokkal, akik allando sulyproblemakkal kuzdenek es minden verseny elott dietazniuk kell?
En is dagadt vagyok es dietazom is es sportolok is, mert igy gondolom jol.
De amikor versenyszeruen sportoltam, akkor is dagadt voltam. Akkor most ez hogy is van?
"Mindenki mindenki ellen, mindegy, csak dolgozni ne kelljen" :)))
(Bikini)
Sztem ez egy komolytalan kérdés...
Hm, azért volt már rá példa a történelemben, hogy sport nélkül fogytak, de az tényleg nem egészséges.
Ráadásul a sportnak rengeteg jó mellékhatása van, nem csak a kalóriát segít égetni.
A kérdés nem az, lehet-e fogyni sport nélkül, hanem hogy TARTÓS fogyást lehet -e elérni....s erre aválasz NEM.
Norbi is ezt mondja, ha már őt idéztétek.
és milyen igaza van norbi bácsinak!!! ez tényleg így van: ha eszel és tornázol, nem fogysz egy dekát sem! ha elkezdesz kevesebb kalóriát bevinni és tornázol, akkor rövid időn belül karcsúbb leszel!
azért torna mellett sokkal látványosabb a fogyás és karcsúbb, fittebb vagyok, úgyhogy a kevés kaja mellett én a heti legalább 3 alkalom aerobikra esküszöm! ez már bevált:)
szia.
én alapvetően hízékony vagyok és ha nem vigyáznék akkor hú..... nagyon nagy lennék:))))
szerencsés vagy, hogy jó géneket örököltél, mert a többség ádáz harcot vív a narancsbőrrel.
szia.
igen az életmódváltás a lényeg. néha arról győzködöm magam, hogy á dehogy, megy ez anélkül is, de sajnos a véres valóság az, hogy ilyenkor rövid időn belül feszül a ruha rajtam:(
ezt egyszer egy sporttáplálkozás-szakértőtől is hallottam, nagyon tudsz;)
azt is mondta, hogy a mozgás önmagában nem fogyaszt, hiány viszont hízlal:(
Úgyhogy marad a jól átgondolt ÉLETMÓD, másképp nincs siker
szia zitamita,
gratulálok!
szerencsés vagy ha 20 kilót ledobtál úgy hogy nem mozogtál! és a bőröd feszes maradt? mert azt
nehezen tudom elképzelni. azért 20 kiló iszonyúan sok, a bőr nem reagál túlzottan jól még 5-10 kiló súlyvesztérsre sem, striák, petyhüdtség satöbbi. még a huszas éveiket taposó lányoknál is látszanak a hízás-fogyás nyomai.
én továbbra is azt mondom, hogy lehet fogyni mozgás nélkül, de a látvány ég és föld a "nem mozgók" és az aktívan sportolók között.
jemma
igen, a mozgás amiatt kell, hogy ne lógjon a bőr, és persze a jó közérzet miatt. edzés után mindig olyan elégedett vagyok magammal:)
csak ne lennék edzés után éhes:)) ilyenkor általában eszem egy natúr joghurtot hamlettel vagy baromfi párizsit egy óriási paradicsommal.
már kétszer fogytam norbi módszerrel és tornával, egyszer 25 kilót és évek múlva a szoptatás befejezése után pedig 32 kilót. azóta tartom a súlyomat, egy-két kiló ingadozik, azt ki lehet bírni.
Norbi-féle diétával 12 kilót tudtam leadni torna, mozgás nélkül. Akkor megállt a dolog, én meg ahelyett, hogy ráhúztam volna tornával, abbahagytam a programot, és szépen visszahíztam.
Gyors fogyásnál egyébként azért is kell a torna, hogy a bőr feszesebb legyen, és azért mindenképpen kell, hogy az izom-zsír arány kedvezően alakuljon:)
tapasztalataim szerint 80% a táplálkozás és 20% a mozágs. lehet, hogy ez így elég szigorúan hangzik, de úgy vettem észre, hogy amikor normálisan eszem és sportolok is, akkor nem fogyok semmit. tartom a súlyom és a forma is rendben.
mindig akkor fogytam amikor diétáztam és heti 3x edzettem, olyankor olvadtak a kilók.
További ajánlott fórumok:
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül?
- Koplalással le lehet tartósan fogyni, ha sosem vagyok úgy alapból éhes, és szenvedés nélkül tudok 400-500 kalóriát tartani?
- Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni?
- Lekvár, befőtt tartósító nélkül. Működik?
- Céklasaláta tartósítás nélkül meddig áll el?