Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Céklasaláta tartósítás nélkül meddig áll el? (tudásbázis)
Köszönöm szépen a segítséget :)
Én sokszor csinálok tartósítás nélkül.2 hétig tuti eláll a hűtőben.Egyszerre nem kell sokat főzni.' liter vízhez teszek 2 dl ecetet,20 dkg cukrot,fél kanál sót, köményt avval felforralom,ha kihűlt rá a szeletelt céklára,esetleg tormát bele ki hogy szereti
Ugyanúgy egészben szoktam főzni és ha már puha hűlés után legyalulom.
El sem tudod rontani a levét. Még egy kis cukor, még egy kis ecet meglátod finom lesz. Kóstolgasd és cukor + ecettel ízesítsd tovább.
Dunsztolni kellett volna, bár én még céklát nem csináltam, de ha tartósra akarom akkor dunsztban főzöm meg, akkor tuti jó marad sokáig.
Még most jutott eszembe, hogy egy kis ecetes tormától még fincsibb lesz.
Semmit nem rontottál el! Bátran ízesítsd tovább a levét addig amíg finom nem lesz. (cukor, ecet)
Ha sokáig el akarod tartani a maradékot, akkor forrald fel a levét, öntsd vissza rá. Ha hűtőtáskába rakod egy napra, akkor még hűtés nélkül is eláll a kamrában. Ha nem csinálsz vele semmit kb. 1 hétig áll el hűtve.
Megkóstoltam, finom, csak gyenge az íze ahhoz képest amit a savanyúságosnál vettem.
Tettem bele, sót, ecetet, cukrot, őrölt borsot, őröl köményt. Nem is spóroltam velük, akkor mit ronthattam el?
Ha nem jól fűszereztem akkor nem biztos hogy finom lesz :(
De legközelebb én is megpucolom, szimpatikusabb úgy a leve.
Ebben az esetben egészben főzöd vagy felszeletelve?
Nagyon finom lesz az biztos. Én csak azért hámozom meg hogy a főzőlevét is fel tudjam használni. Regen én is héjában főztem, tökéletes úgy is :-)
Bár most néztem meg a Horváth Ilona szakácskönyvben, ott is héjastól írják, szóval nagy bajt nem csináltam :)
Csak ehető legyen majd :D
Nem baj, akkor is eláll néhány napig hűtőben.
Nekem még soha nem maradt egy hétnél tovább, addig jó volt csak elfogyott. Igaz én is hámozva főzöm és a főzőlevét ízesítem.
En fozom, aztan a sajat levet izesitem ecettel, igy tobb hetig, ha el nem fogyna.
Nem sokat készítek, de nem fog egyszerre elfogyni, hűtőben levében meddig tárolhatom?
Céklasaláta tartósítás nélkül meddig áll el?
További ajánlott fórumok: