Milyen módszerrel lehet készételeket tartósítani? (tudásbázis)
Vannak olyan légmentesen lezárható(tuppenwaros)
dobozok amiből ki lehet a levegőt egy kis szerkezetel szívni. Még a nyers hús is elvan benne tönn napig.Persze hütéssel, pl hűtőtáskában is elképzelhető. Nem olcsó, de meg lehet próbálni, ha annyira fontos.
Ááá, hagyd! Én már feladtam!
Azt hiszem, 3x is leírtam, hogy NINCS LEHETŐSÉG FAGYASZTÁSRA, de vagy nem érdekel senkit, vagy nem olvassák el.
Hálám örökké üldözni fog!
...pechedre...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
De nem ám! :DDD
Na jó, asszem Wint várhatom, így beteszem a linket:
Van ám itt minden, bár én azért biztosan kipróbálnám, mielőtt elküldöm az embert hosszú útra ezekkel... Vagy... ;DDDDDDDDDDDD
Brühüm-brühüm :((
Ugyanezt írtam én is,csak nem ennyire részletesen!;DDD
Drágaszágom, valami ilyesmire vágysz?
Sertéspörkölt üvegben
2 kg sertéslapocka, 60 dkg hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, zsír, vagy olaj, 3-4 ek jófajta pirospaprika, só
A húsból a szokásos módon pörköltet főzök, de csak félpuhára. Beleteszem a tisztára mosott üvegekbe, légmentesen lezárom és 100 percig gőzölöm.
Köszi Gaby! :)))
De úgy látom, reménytelen!
Majd megmondom az illetőnek, kössön a hátára egy fagyasztót a pusztában, meg szerezzen egy bazi hosszú hosszabbítót, és máris nem lesz gondja! ;DDD
Nem,amit leírtam receptet,az NEM a zakuszka!
Ezt inkább babgulyásnak nevezném.Ha megnézed az adatlapomat,ott megvan a zakuszka receptje is!
Ez a lecsó amit szárazbabbal készitettél,az a zakuszka.Lehet,padlizsánnal,babbal,(a babot át is lehet törni,szerintem finomabb úgy)
gombával késziteni. Én úgy szoktam,hogy megcsinálok egy nagy adag alapot,amit két felé veszek,az egyik felét babosan készitem el,a másikat padlizsánosan,nekünk ez jött be.Legjobban friss kenyérrel,vagy piritóssal szeretjük.
Én nagyon sokszor csinálom,hogy nagyobb adagban fözök,annyit hagyok elöl amennyit elfogyasztunk,a többit dobozolom,és berakom a mélyhütöbe.A lecsót mindig úgy rakom el nyáron ahogy az anyu szokta.A paradicsomot egy nagy edénybe felfözöm,Qadlibeten áttöröm,visszarakom a tüzre,és ha forr akkor rakom bele,a csikokra vágott paprikát.Ha félig megpuhult,üvegekbe töltöm,a maradék paradicsomlevet is üvegekbe rakom,tartósitóval(szalicil).A lecsó alá csak hagymát kell vágni.A paradicsomlét,meg elkészitem mint a töltött paprikához,csak húsgombócokat fözök bele,mert a paprika ize benne van.És szoktam ételizesitőt is elrakni üvegben.Olyan mint a delikát,vagy vegeta.De nincs benne
tartósitó,izfokozó stb.
Szió!
Köszike! Hurrá!!! Végre valami használható! :))))) Valami ilyesmire gondoltam én is.
Szia!(itt is:DDD)
A zsírban lerakott húshoz hasonlóan lehet paprikást,meg pörköltet is tartósítani.A megpuhult,de nem szétfôtt húst üvegbe kell tenni,lezárni,és legalább egy órát gôzölni.
Lecsót lehet szárazbabbal is készíteni.
Hozzávalók:50 dkg szemesbab,50 dkg hagyma, 2,5 dl olaj,8 nagy paradicsompaprika,3 dl sûrû paradicsomvelô,só,szalicil.
A babot néhány óra áztatás után sós vízben puhára fôzöd.A hagymát apróra vágva az olajon üvegesre párolod,hozzáadod a ledarált paradicsompaprikát,paradicsomot,majd a lesûrt babot.Addig kell párolni,míg az olaj feljön a tetejére.Kevés szalicilt keverünk bele,forrón üvegbe tölteni,és száraz dunsztba tenni.
Ezt a babos változatot egyszer én is kipróbáltam,nagyon finom lett.Nem találtam most pontosan azt a receptet ami alapján én akkor készítettem,mert én úgy emlékszem paradicsompaprika helyett sárga és fehérrépát tettem bele.Levesalapnak is nagyon finom,de lehet hozzá egy kis kolbászt pirítani,és arra önteni a babot.
Köszi.
Az a gond, hogy ezek eddig is megvoltak, mármint a lecsó, meg a hús zsír alatt (azt már próbálta és nem is volt vele gond), de egy kis változatosságot szeretne az illető, ha lehetne.
Úgy látszik, marad neki a gyári konzerv. :(
ahogy el lehet tenni lecsót, gondolom más zöldséget is, bár sose próbáltam
konzervgyárak hirtelen magas hőmérsékleten tartósítanak, azt nem tudod elérni
viszont szerintem olyat, amiben hús vagy liszt, vagy tejtermék van nem lehet, csak fagyasztva
még húst lesütni lehet és zsír alatt tartva, ha nem is túl sokáig, de nem romlik meg, régen így csinálták
Köszönöm, az eddigieket.
Úgy látszik, nem voltam elég egyértelmű. Nincs lehetőség a hűtésre, fagyasztásra. Tehát engem olyasmi érdekelne, hogy pl. lehet-e tartósítani ilyen ételeket dunsztolással, vagy más hasonló, befőzési eljárással.
További ajánlott fórumok:
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- Mennyi idő alatt lehet ledobni, 10-13kg-ot! (nem spártai módszerre gondolok:D)
- Forralt bort lehet valahogy tartósítani?
- Milyen módszerrel lehet alaposan és gyorsan megtisztítani, ha ráég valami a kerámialapos tűzhelyre?
- A cseréppel fedett háztetőt nem lehet az újfajta módszerrel felújítani, mint a palatetőt? Mert a hirdetésekben csak palatetőt hirdetnek.
- Mennyire lehet fogyni azzal a módszerrel, hogy este 6 után nem eszik az ember semmit?