A cseréppel fedett háztetőt nem lehet az újfajta módszerrel felújítani, mint a palatetőt? Mert a hirdetésekben csak palatetőt hirdetnek. (tudásbázis)
Sziasztok!
Nektek is volt már olyan problémátok, hogy a kúpcserepeket felszedte a szél? Nálunk állandóan ez volt, alig találtunk embert, aki felment a tetőre kicserélni azt a szélső 1-2 darabot, a legtöbbször végül magunk csináltuk legyőzve a tériszonyt... Azóta sikerült megtalálni a megoldást arra, hogy a jövőben a helyükön maradjanak a kúpcserepek. Akit érdekel, szívesen megosztom vele.
Üdv: Mikmak
A cserép után csak le kell szedni a tetőléceket, telibe rakni OSB-vel, vagy deszkával, arra sima, egyszerű kátránypapír és rászögezni a zsindelyt. Tök egyszerű, mi magunk csináljuk, családilag.
Egy hete a tetőn élek! :-DDD
Sok mintájú zsindely van, mi most az egyszerű tégla formájút választottuk. Keress rá a neten, sok kép van róla és árak is. Az árakat az előbb írtam.
A bitumenes zsindely.
De az OSB nagyon drága, olcsóbb, ha bedeszkázod.
Nekünk a 220 nm2-es tető deszkával, kátránypapírral, zsindellyel + szögek, stb., munkadíj nélkül 700.000 Ft.
Van a bitumenes hullámlemez és a bitumenes zsindely. Az első hullámos, a másik lapos. Mi pont most cseréltük le a hullámlemezt zsindelyre, mert elvitte a jég. Mind a kettő szép, ha szépen meg van csinálva. Nem utolsósorban jóval olcsóbb és egyszerűbb, tisztább megoldás mint a cserép.
Könnyű rakni mind a kettőt és nem terheli annyira a házat.
Van olyan zsindely, amit tekercsben lehet kapni, az tényleg nem szép, mert nagyon mű.
Az a módszer, amiről a topicnyitó beszélt, valszeg a hullámpala borítása bitumenes hullámlemezzel. Nálunk is megcsinálták, szebb, mint a régi hullámpala volt, és nem kellett bontani. Így jobb lett a szigetelés (közé még kőzetgyapot lemezt is tettek), nem volt sitt és gyorsan kész lett. Nem hiszem, hogy elcsúfítja a házat, mert egy foltos, lyukas tetőnél csak jobb lehet mindenhol.
Cserépre nem szükséges ezt rakni, mert azt egyszerűbb bontani és javítani. Én a cserép mellett szavaznék, ha van választási lehetőség. Ez csak olyan "pót-szer". De megfelel és normális.
Amiről Te írsz, az a klasszikus új tető hajazás, ez így a legjobb, az OSB-re lehet palát vagy méginkább kanadai zsindelyt ragasztani, aki ezt szereti. Szeintem az a legfontosabb, hogy bármelyiket választjuk, jól legyen megcsinálva, tegye a dolgát.
A szüleim házát pont ezzel a módszerrel újítottuk fel mert sokkal drágább lett a cserép...
CSak a tartógerendák maradtak meg és lefedték préselt falemezzel és arra ment a pala...
Azóta sokkal jobb, ja és nagyon szép lett...nem látszik rondának!!!
Szerintem, ha egy ácsot megkérdezel ő biztosan tud segíteni ebben.
További ajánlott fórumok:
- Adok-veszek (magáncélú hirdetések)
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- Fogyjunk együtt a Weight Watchers módszerrel, tartsatok velem
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Nektek mennyi volt a legtöbb súly, amit 1 hónap alatt leadtatok és milyen módszerrel?
- Szerintetek milyen módszerrel lehetne egy kb30 éves kisbicikli müanyag nyergét felújítani?