Legyek ellen lehet védekezni? (beszélgetés)
Elhiszem...de ezek alapvetően nagyon buta állatok...ha valami cukrosat leraksz egy pontra (sima cukros víz is elég egy tálkában) rögtön megjelennek...aztán már csak ütni kell őket!
Én is arra esküszöm:))
Engem alváskor zavarnak ,ha rám szállnak és eddig hajnalban is arra ébredtem,hogy csesztetnek.
De ezt megoldottuk plafonra akasztható hálós baldahinnal,király!:DDDD
:-) CSak bosszantó egész nap a kezemben tartani a légycsapót
A leghatásosabb és legbiztosabb a légycsapó...nem vicc!:)
Szerintem az Alfa mustox lehet...
szerintem nem volt lejárva a szavatossága, de már nem emlékszem, csak arra, hogy az elején sem vonzotta a legyeket, pedig próbáltam több helyre is tenni.
Lehet, hogy lejárt a szavatossága? Úgy képzelem, hogy ez olyan lehet, mint az autó illatosító, egy idő után, ha kimegy belőle a hatóanyag, akkor nem hatékony. Szerintem mindig frissíteni kell, hogy működjön a csalétek.
mi kipróbáltuk, és semmi eredmény. 2 hét alatt 3 legyet ölt meg kb...még a vadászgörény is többet megfog, mint az..
Meglepő, hogy aránylag belvárosi részen lakunk (bevásárló utca közvetlen közelében) és mégis... annyi légy (és pók!) van, hogy őrület.
Tavaly volt olyanunk, de egyész nyáron kb 10 légy pusztult el tőle. A mi legyeinket nem vonzotta :-(
És mi ennek a csodaszernek a neve? Hogy kell keresni?
Ajánlom a Protect termékeket, azok közül is a granulátumot, amit kis tálkában a szekrény tetejére lehet tenni. Feromonokat tartalmaz, ami odavonzza a legyeket és persze mérget is.
Végigolvastam, de sokkal okosabb nem lettem :-(
Pont ezt kerestem, hogy beírjam neki... :-)) Egyszerre jár az agyunk:-)))
sziasztok
mi egy oldatot hasznalunk, vizben kell felodalni es a hazkornyekere, a falra, a jardara kenni, nem budos nem semmi de a legyek megis kerulik :)
nezzetek utana vmi vegyszeres boltban :)
" Tudtok hatásos házi praktikát a lakásban lévő legyek ellen?"
Tegnap indult itt egy ilyen fórum aminek a címét most elküldtem,keresd meg,sok minderől írtak.
Tényleg megfog egy csomó legyet, de nekünk a fal is tele van velük, délután, mikor ada süt a nap. Az ajtón is rajta ülnek és amint kinyitom, már repülnek is befelé. (És mindent összeszarnak) :-(
a két oldalt ragadós izé hatásos, de nem napi 20-30 légy ellen..nekünk vadászgörényünk van, és rá nagyon jönnek, és vettünk ragadós cuccot, ennek ellenére van legyünk. de lényegesen kevesebb :)
a tesc*ban lehet kapni pár száz forintba kerül 2 ilyen lap.
ilyet én is láttam vidéki rokonoknál, és tényleg hatásos!
Nagypapáméknál évekig azt a két oldalt ragadós akármit láttam amit fel kell akasztani vhova!
Falunk lakunk és majdnem minden szomszédunk tart állatot (ló tehén, disznó, csirke). Hiába nics csak egy kutyánk, legyünk rengeteg van. Lesben állnak ajtónyitáskor és beosonnak. Napont minimum 20-25 legyet intézek el a lakáson belül. Tud valaki valami hasznosat, hogy a háztól távoltartsam a legyeket, vagy valamit, ami megöli őket?
További ajánlott fórumok: