Hogy lehet védekezni a konyhai molylepke ellen? (tudásbázis)
Sziasztok!
Egyik kedves ismerősömnek a lakásában ( minden helyiség ) nagyon sok molylepke van. Mindenhova tettek molyirtó ragacs papírt. Sok moly ragad rá, de mintha nem akarnának elfogyni. Hol keressük a fészket. Mi hatásos ellenük.
Jajj, meg még annyit akartam írni, hogy a nővéreméknél molylepke-bábot az összecsukott ESERNYŐBE találtak. Majd rosszul lettek. Szóval, a rohadékok mindenhol megtelepednek (előtte ők is vagy egy évig küzdöttek e témával).
Én egy bábot találtam a konyhaszekrény fiókjának az oldalán, ahol gurul... A sín annak a részére, ahol nem érintkezett a görgő. Nem élte túl a találkozoást, annyit mondhatok.
Itt a közelünkben van egy kis bolt, ott. Hipermarketben én még nem láttam, pedig ott is mindig nézem. Ők csak legyeset árulnak.
Nekem is lassan vennem kell, mert már régi (egyébként épp ma néztem meg, hogy a muslincák is ragadnak rá, mondjuk azokat észre se vettem :-)).
kiraktam én is négyet a házban, de eddig még csak egyetlen egy darab ragadt oda :(
Viszont már kb 3-at agyonnyomtam a csapda közelében.
Hol vetted azt a lógatósat?
Bábolna Biostop, ami élelmiszermolyra való nekem nem vált be. Talán ha összeszedett 3 darabot.
Ami lógatós, hasonló a légyfogóhoz molylepke fogó ragacs, na az igen. Arra tapadtak. Nagyon kevés helyen lehet kapni, pedig olcsó. Talán 100-150Ft/darab, mondjuk ez nem esztétikus, de nem érdekelt. A Bábolnás meg errefele 2 db 800Ft körül van.
Én most olvastam utána és a bábolna biostop molyirtó a ruhamolyok ellen van. Nálunk tele van a ház élelmiszer molyokkal :(
Ma takarítottam ki a konyhát, és most szerzek molycsapdákat! Remélem az én molyaim is tapadnak majd a bábolnásra :)
KISLÁNYOK!!!!LEPKETEMETÉS!!!!!!!!!!!!!!!
Minden ami mag, liszt lencse bab amikor meg veszitek azonnal a mélyhütőbe tegyétek 24 órára utána jól zárható dobozba üvegbe és soha nem lesz lepkétek
A hét végén nekiesek a konyhának. Nem túl sok, de nekem az 3-4 is sok. S mivel "amerikás" a lakás nincs ajtó, így nem tudom honnan jönnek. A konyhaszekrényeket, jól átnézem. Köszi a tanácsot.
És ha nem találok? Vagy mit is kell pontosan keresnem?
nálam is előfordult már, naponta 5-6 lepkét agyoncsaptam, de mindig újabbak ücsörögtek a plafonon.
Kirámoltam a konyhaszekrényt, megnéztem az élelmiszereket, lisztet, stb. minden gyanúsat kidobtam.
Aztán megtaláltam a nagy "kolóniát": a hűtő mögött volt egy nagy telep, csupa báb, meg hernyó, undorító volt! Kihúztam a hűtőt, hypóval lemostam a falat. Utána pár napig még volt 1-2 példány , de agyoncsaptam őket.
Azóta egy sincs.
Nagyon kell figyelni a kajákra, liszteszacskóra, egyebekre.
Rendszeresen le kell mosni a polcokat, átnézni, mi járt le, mit kell kidobni.
Nálam is vendégeskednek mostanában molylepkék a spejzban:(A fórum legelején olvastam,hogy a dióra is jöhetnek.Na nálam kb.azóta vannak amióta kaptam egy kis diót.Azokat most kidobtam.Múltkor már mindent kidobáltam amire azt gondoltam,hogy arra jöttek.
Most úgy döntöttem,hogy biztos ami biztos alapon kifestem a spejzot:)Úgyis kell a wc-t is.
Borzalom,borzalom...
tegnap a nagy konyhatakarításnál én is találkoztam velük pont a karamellás boci csokit nyalták befele.Guszustalanok.Én mindig takarítok hypozok de ezek mindig jönnek és zabálnak!ÁÁÁÁÁÁ...szerintem soha nem lessz vége...
sziasztok! Nálunk hetek óta imolylepke invázió van!El nem hiszitek ,hogy miután már mindent átnéztünk és még sem lett meg,hol találtuk meg??
A konyhaszekrény oldalában fúrt lyukakban rakta le a petéit,állati gusztustalan pondrók laktak benne!!A másik hihetetlen fészket a gyógyszeres dobozban,az ACC tasakok között találtuk meg,pedig abba nem is ment bele ,csak jó közeget adott a task felülete!
Hiába szűnt meg nálunk a dió okozta molyinvázió...van másik:S
Tegnap a rizst kellett kidobnom. Pedig a zacskó nem volt lyukas. Gondolom már az üzletbe így került.
További ajánlott fórumok:
- Elektroszmog: milyen hatása van ránk és hogy lehet ellene védekezni?
- Hogyan lehetne védekezni a dohányosokkal szemben?
- Hogyan lehet védekezni a túl sok gyomorsav ellen?
- Hogyan lehet védekezni azokkal a személyekkel szemben akik úgynevezett "energiavámpírok"?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mézeskalács teli van molylepkével. Mit lehet ez ellen tenni?