Ha valakit a 25.héten ér nagyon durva(tragikus) stressz, az beindíthatja a szülést?Ha igen, hogyan lehet védekezni ellene? (tudásbázis)
Hát igen!
Nem volt egyszerű a helyzet egyik esetben sem.
Amit a néni mondott, abban meg tutira van igazság!
Az én kislányom korababa volt. Nem volt boldog terhességem, sokat veszekedtünk...
Kérdeztem a dokit, hogy ez miatt folyhatott-e el a magzatvíz a 33. héten. Azt mondta, ez nem bizonyított.
Pedig szedtem terhes vitamint, magnéziumot, vasat...
A kisfiammal is stresszeltem, épp építkeztünk. Az meg jár egy kis stresszel. Bár a terhességem nagyon szép volt, a 23. héttől keményedett a hasam, a 30. héttől görcsöltem. Mivel fennállt újra a koraszülés veszélye, veszélyeztett terhes voltam. Nem szedtem be semmit, nem pihentem az "utasítással" ellentétben. Téglát pakoltam, törmeléket hordtam nagy hassal...
A kisfiam a 39. héten született.
Nekem azt mondta egy öreg néni egyszer, hogy ha az a baba ki akar jönni, akkor ha mozdulatlanul fekszel, akkor is kijön. Ha meg nem, akkor meg bármit csinálhatsz akkor sem fog onnan kijönni, csak amikor már itt az ideje.
Van ebben valami!!!!
Értelek,de elhiheted nem a rosszulléted mett volt olyan a magzatvíz,ezért ne hibáztasd magad,viszont az orvosokat annál jobban,hisz ők meg nézhették volna tükörrel,sőt meg is kellene nézni ha az ember ott van a szájukban és lassacskán közeleg a kiírt szülési idő.
Sajnos mások figyelmetlensége miatt sok baba intanzív kezelésre szorúl,úgy mint a te babád is.Nem vagy egyedül,ezt én is végig jártam a gyerekemmel,csak épp streptococus fertőzéssel,pusztán azért,mert a 36. terhességi héten elfelejtette az erre a betegségre vonatkozó kenetet levenni az orvos.
Nem kívánom senkinek amit ilyenkor egy anya átél.
A vénás magnéziumot azért adják,hogy a meggyengült idegrendszert megerősítsék.Ezt úgy tudom hasonlattal leírni,hogy az idegszálak helyett képzeljetek el egy szárító kötelet-a kötél a rendszeres vizes ruha terheléstől előbb utobb elszakad-na ez történik akkor is mikor folyamatos stressz éri az idegeket-elvékonyodik. A magnézium beépítődik az idegszálakba ezáltal az megvastagodik,terhelhetőbbé válik az idegrendszer.A tabletták is hasonló képp működnek csak kissebb hatóanyaggal más felszívódással.
Igen,a magne b6-tól nekem is hányingerem volt,viszont terhesség alatt én a magneziumcitrikumot szedtem-ettől nem volt bajom akár mennyit ettem belőle,-amit direk kismamáknak szoktak javasolni,olyankor is mikor vérzéses-vetélés gyanú-panasz áll fenn.
A magnézuimra visszatérve, én ha kicsit "többet" eszem-iszom hasmenésem lesz tőle.Főleg a MagneB6-tól.
Ilyet nem tapasztaltatok?
Mit éreztél, miből jöttél rá, hogy gond van
Én alapvetően bírom a stresszt, de van ami már nekem is sok, és nem akarok a babának ártani!
Szió!
Szerencsére nem ért engem nagyobb stressz a terhességem alatt. Én is tartottam attól, hogy előbb indul meg a szülés. Ismereteim szerint a sok pihenés, és nyugalom mellett elkerülhető a koraszülés.
További ajánlott fórumok:
- Elektroszmog: milyen hatása van ránk és hogy lehet ellene védekezni?
- Hogyan lehetne védekezni a dohányosokkal szemben?
- Hogyan lehet védekezni a túl sok gyomorsav ellen?
- Hogy lehet védekezni a konyhai molylepke ellen?
- Mit tennél, ha rájönnél a kollegád "fúr" a hátad mögött, amikor te nem tudsz védekezni?
- Hogyan lehet védekezni azokkal a személyekkel szemben akik úgynevezett "energiavámpírok"?