Mi okozza a sárgás izzadságfoltot és hogyan lehet ellene védekezni? (tudásbázis)
Ssép napot mindenkinek!
Vannak, főleg fekete pólóim,aminek a szöszei használat után a hónaljamba ragadnak.Jó minőségü pamut pólók. Nagyon el vagyok keseredve,mit lehet ezzel tenni?
Nagyon szívesen!
Szép napot!
Krémdezodorban van sheavaj (is)
Bőrkímélő, alumíniummentes. Kiválóan semlegesíti a kellemetlen szagokat.
A forgalomban levő nem természetes dezodorokkal a problémát az aluminium származékok jelentik, amik könnyen felszívódnak bőrön keresztül. Úgy akadályozzák az izzadást, hogy eltömítik a pórusokat és nem engedik szabadon lélegezni a bőrt, a méreganyagokat pedig nem engedi távozni a testből.
Amikor természetes dezodorra váltunk, egy pár hét alatt távoznak ezek az évek alatt felgyülemlett méreganyagok a szervezetünkből.
A Shea vaj
Kiválóan ápolja a száraz, ekcémás bőrt, hidratáló, nyugtató, regeneráló hatású. Segíti a bőr tápanyagellátását, hidratációját, rugalmasságának megőrzését, ezen keresztül hátráltatja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását.
A krémdezodorok tartalmaznak általában
jó minőségű hidegen sajtolt növényi olajokat, méhviaszt, Shea vajat, kakaóvajat és illóolajat.
Sheavajas krémdezodor
3 evőkanál sheavaj
3 evőkanál szódabikarbóna
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál kakaóvaj
2 E vitamin kapszula (kiszúrni és kinyomni az olajat)
illóolajok: 5-10 csepp ízlés szerint (pl. narancs-ylang-ylang, vagy levendula-teafa, levendula-zsálya, pacsuli-pálmarózsa)
Nagyon jó még a Himalája sós krémdezodor!
A Himalája só dezodoráló és méregtelenítő hatását és a növényi vajak ápolását egyesíti ez a finom krémdezodor. Cink-oxiddal készül, ami nem veszi ki a ruhák színét.
Citromfű- és fodormenta olajokkal készül, kókuszvaj, sheavaj, kakaóvaj, szőlőmagolaj és méhviasz gondoskodik az érzékeny bőr ápolásáról.
Az ember izzad, verejtékezik, ez természetes. A bőrön keresztül távozik a felgyülemlett sok méreganyag, ez is a bőrnek egy funkciója. Ha nem tud a méreganyag távozni, akkor lerakódik, és betegséget okoz.
A dezodorok eltömítik a pórusokat, ezért van a sok rákos megbetegedés (mellrák pl.)
Én már nagyon régóta használom a szódabikarbónát, nedves hónaljra nedves kézzel szódabikarbónát viszek fel, kicsit átdörgölöm, míg nem érzem, hogy a szódabikarbóna feloldódik. Így verejtékezek, de kellemetlen "szaga" nincs.
Ha orvoshoz megyek, vagy olyan helyre, ahol muszáj kicsit "illatozni", Himalája sós kristály dezodort használok. Évekig elég.
Ha valaki éjjel izzad, a fürdés után szintén ajánlom a szódabikarbónás bedörzsölést a nyakra, vagy ahol kell. A fürdővízbe is lehet sz.b.bónát önteni, szintén használ a kellemetlen izzadás ellen.
Himalája só fürdő, ami még segíthet, vagy a sószappan.
sokfélét próbáltam én is, de nem nagyon vált be egyik sem....
Nem tudom, hogy a méregtelenítés segítene-e.....
További ajánlott fórumok:
- Elektroszmog: milyen hatása van ránk és hogy lehet ellene védekezni?
- Hogyan lehetne védekezni a dohányosokkal szemben?
- Hogyan lehet védekezni a túl sok gyomorsav ellen?
- Hogy lehet védekezni a konyhai molylepke ellen?
- Mit tennél, ha rájönnél a kollegád "fúr" a hátad mögött, amikor te nem tudsz védekezni?
- Hogyan lehet védekezni azokkal a személyekkel szemben akik úgynevezett "energiavámpírok"?