Ha libacombot 1,5óráig sütök fólia alatt, és utána 15 percet pirítom, az jó lehet? (tudásbázis)
2020. nov. 11. 19:50
Végül is úgy csináltam meg, hogy 1 és 3/4 órát volt fólia alatt. utána 15 percet tettem légkeverésesre. Finom lett, annyit ronthattam el, hogy menet közben 3/4-1 óra után le kellett volna öntenem a zsírt valamennyire. Alig tettem rá vízet és csak egy kis hagyma volt alatta. szóval, ha leszedem a "felesleges"zsírt, akkor nem főtt, hanem puhult volna jobban, de finom lett, nem volt rágós. A combokat bőrével lefelé tettem a hagymára és mikor levettem a fóliát, akkor fordítottam meg. Köszönöm a hozzászólásokat!:*
7. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 11. 17:18
Bevagdosott bőrrel lefelé sütöd 40-50 percig fólia alatt, (só, fehér borssal fűszerezve) utána megfordítod, és akkor majoranna, ismét 40 percig, fólia alatt, majd fólia nélkül légkeverésen 10-15 percig.
Most ettük meg, így készült.:)
A konfitálás 50-60-max70 fokon történik.Nem szabad forrni-sülni. A cél lassan, alacsony hőfokon.
5. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 11. 16:47
Karácsonykor pulykát szoktam sütni egyben.
Ahány kg-os, annyi óra 180 fokon, ez az ajánlás. Általában 4-5 kg-os a pulyka, de 3-4 óra elég. Az alufóliát az utolsó órában veszem le.
Gondolom a libacombnak sok az 1,5 óra. Legjobb, ha néha megnézed puha-e és ha igen, pirítod.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Elbb)
2020. nov. 11. 16:43
Köszönöm, már bent van a sütőben, de nem légkeverésesen. 2órát bent hagyom és a legvégén teszem rá a légkeverest, amikor mar nincs rajta fólia. Köszönöm!
3. elbb
2020. nov. 11. 16:40
Az alsó-felső sütés szerintem kiszárítja. De egyébként én inkább azt ajánlom, hogy 110 fokon bő zsírban konfittáld, és a végén pirítsd rá 15 percet. Mondjuk akkor kell neki vagy 3 óra, de finomabb és szaftosabb is marad.
2. Bless the child (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 11. 16:29
Ez nagymértékben függ az állat korától.
2020. nov. 11. 16:26
Ha libacombot 1,5óráig sütök fólia alatt és utána 15 percet pirítom az jo lehet? Illetve az a 1,5óra mehet e eleve légkeverésesen? 180c Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- 130 nettóért utaznátok 2 ó 40 percet naponta tömegnyomorban?
- Normális az, hogy elkezdtem tornazni naponta 45 percet és emelkedik a súlyom?
- Anyukák! Apuka hány percet foglalkozik naponta egyedül kb közös babátokkal?
- Ki az az ember(ek), aki van olyan fontos az életedben, hogy naponta legalább 1 percet törődj vele?
- 1 éves babám rendkívül hisztis, nincs el 2 percet. Mit tegyek?
- Meddig kell sütni a libacombot és hogyan?