Lebbencsleveshez hogyan kell a tésztát pirítani? (tudásbázis)
Igen!
Csak mi friss tésztát lereszelünk és azt pirítjuk meg.
Fincsi:DDD
Az a tarhonyaleves :)
Azt én is jobban szeretem, teljesen ugyanúgy készül nálunk, csak más tésztával.
A lebbencslevesben semmi bonyolult nincs. Nem igényel receptet sem.
Olajat vagy zsírt kell tenni a fazékba, beleszórni a tésztát és gyakori kevergetés mellett, kicsit megpirítani, azaz legyen egy kis színe.
Én nem szoktam, se hagymát, se szalonnát tenni a lebbencslevesbe és nem is lebbencstésztával készítem, mert nálunk reszelt tésztából készül az ilyen leves;)
Tűzhelyen, zsíron.
Mielőtt felteszem, előkészítem a hagymát, és a félig megpirult tésztára teszem rá, így együtt készülnek el.
Aztán lehúzom a lángról + pirospaprika, meg a többi.
Én edényben pirítom egy kevés zsiradékon. Szép aranynarnára. Kiszedem és ezen a zsíradékon pirítom/párolom a hagymát.
Hamar megfő, pár perc, érezni/látni fogod.
Én zsírban v. olajban a fazékban szoktam pirítani, de vigyázni kell, mert gyorsan megéghet, állandóan keverni kell.
Nagyon jó szerintem a leves ennek a videonak az alapján: [link]
További ajánlott fórumok:
- Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani?
- Hogyan kell piskótatésztát csinálni?
- Hogyan kell tésztát dagasztani?
- Hausmaister kenyérsütő gépembe szeretnék 1 kg lisztből pizza tésztát keleszteni, valaki leírná nekem mi kell még hozzá?
- Főzés elött kicsit megpirítani a tésztát?
- Hogyan kell tökmagot pirítani sütőben?