Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lebbencsleveshez hogyan kell a tésztát pirítani? fórum

Lebbencsleveshez hogyan kell a tésztát pirítani? (tudásbázis)

2022. márc. 13. 08:26
Serpenyőben pirítottam meg végül, nagyon jól sikerült. Köszönöm mindenkinek!
12. Channa* (válaszként erre: 11. - Dafke)
2022. márc. 12. 20:29

Igen!

Csak mi friss tésztát lereszelünk és azt pirítjuk meg.

Fincsi:DDD

11. dafke (válaszként erre: 9. - Channa*)
2022. márc. 12. 20:23

Az a tarhonyaleves :)

Azt én is jobban szeretem, teljesen ugyanúgy készül nálunk, csak más tésztával.

10. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 12. 20:22
Lábosban pirítom a lebbencstésztát aranybarnára. Addig főzöm ,amíg megpuhul.(kóstolom) Hozzávaló tésztából készítem.
2022. márc. 12. 20:10

A lebbencslevesben semmi bonyolult nincs. Nem igényel receptet sem.


Olajat vagy zsírt kell tenni a fazékba, beleszórni a tésztát és gyakori kevergetés mellett, kicsit megpirítani, azaz legyen egy kis színe.


Én nem szoktam, se hagymát, se szalonnát tenni a lebbencslevesbe és nem is lebbencstésztával készítem, mert nálunk reszelt tésztából készül az ilyen leves;)

2022. márc. 12. 08:37

Tűzhelyen, zsíron.

Mielőtt felteszem, előkészítem a hagymát, és a félig megpirult tésztára teszem rá, így együtt készülnek el.

Aztán lehúzom a lángról + pirospaprika, meg a többi.

7. bnedora (válaszként erre: 4. - NomNom)
2022. márc. 12. 08:34
Igen, jó pár receptjét elkészítettem. Ami nem tetszik benne, hogy nagyon fűszeresen főz.
6. bnedora (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 12. 08:33
Pirítottam már én is sütőben. Nagyon hamar megpirul és egyenletesen.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Bnedora)
2022. márc. 12. 08:10
Pont ezt néztem az előbb. :) Itt sütőben pirítja meg, ez tévesztett meg :))))
4. NomNom (válaszként erre: 2. - Bnedora)
2022. márc. 12. 08:09
Nagyon jó receptjei vannak Szokynak!
2022. márc. 12. 08:06

Én edényben pirítom egy kevés zsiradékon. Szép aranynarnára. Kiszedem és ezen a zsíradékon pirítom/párolom a hagymát.

Hamar megfő, pár perc, érezni/látni fogod.

2022. márc. 12. 08:06

Én zsírban v. olajban a fazékban szoktam pirítani, de vigyázni kell, mert gyorsan megéghet, állandóan keverni kell.

Nagyon jó szerintem a leves ennek a videonak az alapján: [link]

2022. márc. 12. 07:56
Első lebbencslevesemet főzöm ma, az érdekelne, ki hogy pirítja meg a tésztát, fent, tűzhelyen, vagy sütőben. Ha sütőben, mennyi ideig, milyen hőfokon? És meddig kell főzni a levesben a tésztát? Köszönöm, ha segítetek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook