Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani? (beszélgetés)
Ha fogynod kell, akkor diétás paradicsomlevest egyél.
Receptje.
4-kanál forró víz, egy piros tányérban.
Ma délután leginkább zöldbabért megyek a piacra. Nem lusta vagyok, hanem ott még az a régi törvény van érvénybe, h délután 1-óra eleőtt, nem lehet semmit eladni.
A mentest én is így csinálom, mert pirítva nem ízlik a kukoricaliszt. Rizslisztet meg nem is lehet, ha az zsemleszínű, régen rossz.
Sűrítettem zabkorpával, nyálkás. Keményítő lutri, másnapra elfolyósodik. A tk. liszt nekem keserű és randa is. Legjobb a graham liszt, de a mentesbe ez sem jó.
Valóban, és úgy is, hogy amiben van zsíradék (bableves, töltöttpaprika, stb) azt habarjuk amiben nincs, azt rántjuk (zöldborsó, zöldbab, kelkáposzta).
A habarásnál sajátlé és víz is megfelelő.
Én nem régen jöttem rá, hogy jobban ízlik pl. a töltöttpaprika is, ha a habarva van. Persze, nem tejfölös, hanem víz+liszt.
Ha rántom, akkor olyan fura lesz a gombóc szerintem.
De ez biztos csak az én hülyeségem, mert a fiúk nem értik, hogy miről beszélek;)
Én akkor szedek magamnak belőle, amikor még nincs benne ecet vagy citromlé. Nem szeretem, ha savanyítva van ezekkel, pont elég a tejföl.
A fiúk pedig ecettel szeretik jobban.
Kell igen,
És rántunk és utánna habarunk!
Én a tökfőzeléket úgy teszem fel, mint a pörköltet hagymás alapra. Horváth Ilona szakácskönyve szerint.
Én nem eszem meg:DDDD
Nekem pedig az a feltűnő, h milyen hosszú csikok a tök, ilyet még nem láttam. Persze én zucchiniből csinálom, amit keresztbe reszelek, tehát sokkal rövidebb.
Úgy tanultuk, hogy a rántás zsiradékon pirított liszt. Habarás tejfölben elkevert liszt.
Minden más egyéb technológia. Nem mondom, hogy nem jó, csak a tisztánlátás kedvéért 🙂
További ajánlott fórumok:
- Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek?
- Lebbencsleveshez hogyan kell a tésztát pirítani?
- Hogyan kell fokhagymát tartósítani?
- Segítsetek! Rózsát, hogy lehet házilag szaporítani és a kardvirág hagymát mikor kell felszedni?
- Az amarilliszhagymát meddig kell letakarva hajtatni?
- Hogyan kell tökmagot pirítani sütőben?