Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek? (tudásbázis)
Krumpli meg nokedli nálam nem nyerő. Olyant is hallottam több embertől hogy a lecsót eszik nokedlival.
Nekem a tejbegrízzel az a bajom, akár keverve van, akár nem, hogy ugyan eltelít, de egy óra múlva megint éhes leszek :-)))
Adok egy jó tanácsot. Szerintem egyetek zsíros kenyeret sóban ecetben áztatott hagymával. Egyszerű finom és laktató.
És elrontani sem lehet :-))
én speciel nem rakok bele borsot.
sőt semmi extrát, són kívül.
a paprikás krumplit én nokedlival szeretem. De különben én is összetöröm a krumplit a tányéron...
Az én anyám akkor néz csúnyán, mikor a tejbegrízt keverem össze a kakaóval és a lekvárral...
(_) (_) Akkor igyuk :))
Utána szóda víz?
(_/* (_/*
szivi ezt nem mondod komolyan?
Leveszed a fedőt, elpárolog a víz, ettől lesz szaftos. :D
én nem teszek bele csak sót, igaz, nálunk kötelező bele a kolbász. :)
De finom lesz, ha só meg paprika van benne, régen magamnak így csináltam.
Krumplis tészta.
Három,négy szem krumplit héjastól megfőzöl,annyi vízben,hogy ellepje. tegyél a vízbe egy teáskanál sót. Ha megfőtt,leöntöd róla a vizet,és hagyod kihűlni,annyira,hogy meg tudd pucolni, de ne legyen hideg. Akkor összetöröd nyomóval....
Amíg a krumpli fő,addig....
Kis fej hagymát apró kockára vágsz,és két evőkanál olajon átpirítod aranysárgára.lehúzod a tűzről,és megszórod kevés paprikával,delikáttal,pici borssal.
Erre megy majd az áttört krumpli.Jól összekavarod,és a kifőzött tésztával (Gondolom,tésztát már főztél?)ezt a krumplis masszát,és jól szétrázod. Aztán, ha akarod lehet pirítani teflon nyeles edényben, vagy sütőbe téve tepsiben :)
További ajánlott fórumok:
- Férj vagy Szerelem segítenétek?
- Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani?
- Lidl-ben dolgozók, vagy exdolgozók segítenétek?
- Vonattal, vonattal való utazással, vagy csak a közlekedéssel kapcsolatos mesét keresek. Anyukák, óvónénik légyszi segítenétek? (Nem Thomas!)
- Kft. tulajdonosok vagy hozzáértők, segítenétek?
- Ma is krumplistésztát ettem!🙂