Lazacfilé fokhagyma mártással recept
A Lazacfilé fokhagyma mártással hozzávalói:5 gerezd fokhagyma
2 ek vaj (+ 3 ek. a mártáshoz)
4 dl tej
2 ek olívaolaj
3 ek átszitált liszt
1 csipet só
1 csipet bors
80 dkg lazacfilé
1 db citrom
A Lazacfilé fokhagyma mártással elkészítési módja:
A lazacot 2 szeletre vágjuk, sózzuk és borozzuk, citromlével bedörzsöljük. A vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Ízesítjük, ízlés szerint. A serpenyőbe felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olívaolajat. Belehelyezzük a lazacszeleteket és 2-2 percig sütjük egyik, illetve másik felüket. Köretnek rizst vagy burgonyát adunk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. dec. 13. 23:17
A lazacfilé fokhagyma mártással elkészítési módja és hozzávalói.