Kedves Évi! A 2.88as TSH valóban sok egy teherbeeséshez, állitólag 1 alattinak kell lennie, de egyébként ez egy jó érték. A laborokban még mindig kb. 4ig jónak tartják. Nekem 2 gyerekem van, mindkettő 4 feletti TSHval fogant meg. (4 és 6 körüliek voltak, pontosan már nem emlékszem) Szóval pusztán ettől még mehet a baba.
Szia, huh hát ez azért kemény, hogy teljes életmódváltást csináltál. De tök, jó hogy összejött Neked a baba ezáltal:) Mi 2 éve próbálkozunk,de kb fél éve derült hogy nem jó egy-két hormon. És csak a ths-d volt rossz? Mennyi volt neked az értéke?
Hát remélem, hogy a progeszteronomra jó hatással lesz, és hogy a többit nem befolyásolja, mert a többi hormonnal nálam nem volt probléma. Most kezdtem el egyébként az l-tyhroxint szedni kb. 2 hete és kb most fog megjönni:( De akkor köv. hóban elkezdek jobban reménykedni, hogy addigra már hatni fog:) Borzasztóak ezek a hormonok, hogy ennyire befolyásolják egymást, és ennyira megnehezítik a babát:(
És bizony kettő alá le kellett vinni, plusz fógyókúráznom is kellett, nah szóval még meg kellett szabadulnom röpke 27 kilótól, mert szerintem ez is sokat nyomott a latba, de dióhéjban 8 hónap múlva jött össze a baba.
De mondjuk egy teljes életmódváltás is kellett hozzá, tehát munkahelyváltás, és fogyókúra, stressz mentes élet...
Szóval érted.
De 8 hónap kellett az a biztos, mire rendbejött a pajzsmirigyem.Is!
nekünk még nincs baba,mert más probléma is van, de én is kaptam euthyrox- ot (hatóanyag ua.).Nekem a progi szintem tökéletes volt, van is pé-, de a tsh-m 2,88 és nekem is azt mondta a dokinéni, h a babához 1 körül kell lennie.
Szerintem elég gyorsan hat ez a gyógyszer, de azért kihat a többi hormonra ám, lehet,h kell neki kis idő.De reméljük, hogy nem és jó kis tapasztalatokat írnak majd. :)
Sziasztok! Járt már valaki hasonló cipőben, hogy alacsony volt a progeszteron szintje, de volt peteérése, sőt a 12. napon szép nagy 19mm-es tüsző is. Azonban kiderült nálam, hogy az alacsony progeszteron szint valószínűleg a 3,17-es TSH miatt van. Amit kb 2 alá kellen levinni, erre kaptam l-thyroxint. Aki esetleg szedett ilyen gyógyszert ilyen problémára, milyen tapasztalata van, mennyi idő múlva jött össze a baba? Én már nagyon szeretném, ha gyorsan hatna ez a gyógyszer!