KVÍZ: Találd ki, ki festette! Találd ki, ki írta! Találd ki, kiről is van szó! (fórumjáték)
Michael J. Fox
(jobb későn mint soha:DD)
Kígyó és kereszt
Egy zenekar
Szerencsés ember
Mányoki
Madárdal
Munkácsy
Rákóczi arcképe
Muammar Kadhafi
Ki mondta?
Miért van az, hogy a sötéttől félő gyermek pillanatok alatt kamasz lesz, aki egész éjjel kint akar maradni?
Theodore Martin Hesburgh
Ki ő?
Egy észak-afrikai állam de facto beduin államfője (amúgy hivatalos megnevezése a Testvéri Vezér, Brother Leader) már 40 éve. Idén az Afrikai-Unió soros elnöke.
Woody Allen
Ki írta?
"A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat."
"Örökké nem eshet!Derülj ki ég,had felejtsek!Örökké nem eshet!Had felejtsem el a szót,hogy szeretlek!" /Riddler:Örökké nem eshet/
Ki mondta: "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Ez a Bibliából van, Lukács evangéliumában! Jó, hogy valaki innen is idéz! :) pontosabban : Mit keresitek a holtak között az élőt?
Örökké nem eshet
Vincent van Gogh
Miért keresitek a holtak között az élőt?
(Halottak napján épp aktuális)
Pontius Pilatus:Amit írtam megírtam
Ki mondta?:"Őrizzük meg a természet szeretetét,mert ez az egyetlen út a művészet mind mélyebb megismeréséhez."
Franciapark (Esterházy-kastély parkja, Fertődön van)
Ki mondta: quod scripsi, scripsi?
Dolomit
Melyik a kakukktojás?
CENK:
-gázház
-platánsor
-méntelep
-Széchényi Pál
-franciapark
Landseer
Milyen kőzetből épül fel a Gellért-hegy?
Mexikó
Hogy hívják az újfullandi fehér mintás változatát?
Van Gogh
??? Melyik országból származik a csivava kutyus?
"A limerick szigorúan körülhatárolt, szabatos és pontos versforma. Külső formája az ötsoros vers. Az első és második sor 10-10 vagy 11-11 szótag és a két sor rímel egymásra. A harmadik és negyedik sor ugyancsak összerímel, de rövidebb; rendszerint 7-7 vagy 9-9 szótag. Az utolsó, ötödik sor ugyanolyan hosszú, mint az első kettő és rímel rájuk."
És egy város is :)
Ki festette a "Kávéház éjjel" című képet?
Lope De Vega
Mi a limerik?
Voltaire
"Az élet csak egy,csak egy jót
adhat nekünk,
Azé lehetünk,akit szeretünk."
Ki írta?
Tamási Áron
"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valóban vagyunk, arról senki sem."
Magyarország, Budapest főváros, Pécs kulturális főváros lesz jövőre.
Persze lehet, hogy nem erre gondoltál.
Romain Gary
Ki mondta:"A jó szándékú ember élete tele van küzdelemmel,javító gondolattal és tápláló reménnyel."
A Zerem személynévből származik.
Mi az eredeti neve az Előttem az élet című regény írójának?
További ajánlott fórumok:
- Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának?
- Most festettem át a szobám " meggybor" szinű pirosas árnyalatúra. Még bútorokat nem nagyon néztem hozzá. Szerintetek milyen szin illene ide?
- Évek óta feketére festettem a hajam, de most szeretnék töle megszabadulni leszivatás nélkül! Tud valaki tippet adni? Lehetséges egyáltalán?
- Tartós fekete hajfestékkel festettem a hajam, de nem tetszik. Hogyan szedhetném le itthon a festéket, hogy vörösre festhessem be a hajam?
- Tegnap festettem a hajam "violet" szinből majdnem fekete lett. Mivel lehet sürgősen világositani rajta?
- Szoba két sarkában vizes a fal, festettem, akkor láttam, hogy jön le a festék. Megoldás?