Kötelezhetnek-e egy államinál drágább, de megbízható nyugdíjasházi apartman költségébe beszállni, miközben van állami, olcsóbb megoldás is? (beszélgetés)
Nem akarod segíteni?
Kössön eltartási szerződést valakivel - és máris mehet a drágább otthon!
Az meg csak egy adalék, hogy melyikre hány évet kell várni!
Az államira sokat!
Elismerem hogy nem a legszebb szóhasználat volt, viszont aki rossz körülmények közé adja be a szüleit, az nem elhelyezés hanem bedugás. Na jól van, a szóhasználaton ne meditáljunk, nem ennek elemzését kértem, a téma más. A választ pedig megkaptam, amit lehet fontolgatni oda-vissza.
Részemről a téma befejezettnek minősül. A hozzászólásokat köszönöm.
Remélem megoldódik a hölgy hátralévő élete!
Van lakása, remélem esze is van, hogy azt beinvesztálhatja egy számára megfelelő otthonba.
Nagyon szúrja a szemem ez a mondatrész:
"A kérdés az, hogy kötelezhetnek-e a jobb minőség megfizetésére ha BEDUGNÁM egy színvonalalattiba is és már az is gondoskodásnak számít, mert valamennyit oda is fizetnem kell."
Komolyan mondom jóérzésű ember a háziállatáról nem beszél így, hogy BEDUGJA egy színvonalalattibb menhelyre.
Nem tudom a 35-40 milliós lakásába mennyit lapátolt a FI, nem is tisztem vájkálni zsebekben, de annyira embertelenre sikeredett ez a BEDUGNI...akárhova. 😢
Nem.
A magán otthonokban fizetendő fix havi díj van. Nem érdekli őket, hogy mennyi a nyugdíj.
Pár "állami" otthonban él még az a szabály, hogy a nyugdíj 80 %-a, de ott is van egy fizetendő minimum összeg.
Ezért elvegetálhat egy 4-6 ágyas szobában.
Csak nem biztos, hogy az olcsóbban lesz hely.
Még egy komolyan fizetős otthonba is van várólista.
Az olcsóbbakba több és is. Ott vegetálhat egy többágyas szobában.
A szüleid eltartása a kötelezettsége.
Azt, hogy hogyan oldod meg, a te döntésed.
A nyugdíjas otthonoknál szerződéskötésnél valakinek kötelezettséget kell vállalnia, hogy a havi költségeket fedezi.
Hogy ki ő, és miből, ez az otthont nem érdekli.
Szerintem nem kötelezhetnek. Nem az igényeit kell finanszíroznod, hanem az ellátását.
Ha a drágább lenne az elsődleges választás és idővel ezt nem tudnátok megfizetni, akkor a mamának egy olcsóbba kell majd átköltöznie.
Biztosan van olcsóbb és hasonlóan odafigyelést nyújtó otthon még az országban.
Ez pénz mellett lelkiismereti kérdés is. Ha megtehetjük és jó kapcsolatunk volt az anyánkkal megtesszük, hogy hátralévő éveit úgy élje, ahogy szeretné, hisz az anyánk.
Ha nincs rá anyagi fedezet akkor marad a szerényebb megoldás. A nincsből nem lehetnek nagy igényei senkinek. Nehéz kérdés ez.
Én megközeliteném a másik oldalról is. Anyád elvárná, hogy erőn felül, lenullázva magad úgyhogy még nem is örökölsz fizesd a drágábbikat?
Akkor ne rágd magad.
Milyen betegségei vannak? Sanszos lehet hosszú gyengélkedés? Lehetetlen kiszámítani.
Tisztában vagyok vele. csak az érdekel hogy kötelezhetnek-e a színvonalasabb megfizetésére ha ő azt szeretné, de nem tudja finanszírozni.
Nem tudom máshogy megfogalmazni. Tényleg sajnálom ha így nem értitek mit akarok megtudni.
További ajánlott fórumok:
- Munkajogi kérdésem lenne, neten nem találok választ, segítenétek?
- Ingatlanjogi kérdés...
- Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna?
- Jogi kérdések!
- Jogi segítségnyújtás ingyen. Tud valaki ilyet? Sajnos telefonálni sem tudok. De válóper során ingatlan kérdésben szeretnék segítséget.
- Szomszédjogi kérdésben tudnátok segíteni?