Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kötelezhetnek-e egy államinál drágább, de megbízható nyugdíjasházi apartman költségébe beszállni, miközben van állami, olcsóbb megoldás is? fórum

Kötelezhetnek-e egy államinál drágább, de megbízható nyugdíjasházi apartman költségébe beszállni, miközben van állami, olcsóbb megoldás is? (beszélgetés)

1 2
52. Anyagi (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:21

Nem akarod segíteni?

Kössön eltartási szerződést valakivel - és máris mehet a drágább otthon!

Az meg csak egy adalék, hogy melyikre hány évet kell várni!

Az államira sokat!

51. semleges (válaszként erre: 49. - Elbb)
tegnapelőtt 04:50
Én is igy tudom.
50. Amaunet (válaszként erre: 40. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 01:41
Nem ez volt a kérdés.
49. elbb
nov. 10. 20:11
Szülőtartásra gondolsz talán. Az egy elég hosszú procedúra. Arra semmiképpen nem köteleznek, hogy a te megélhetésed kerüljün veszélybe, azért, hogy anyukád ellátása megoldott lehet.
48. teletabby (válaszként erre: 47. - Teletabby)
nov. 10. 17:25
Nem feltétlenül jobb a drágább - a dolgozók hozzáadása, mentalitása, a napi programok, elfoglaltság, lehetőségek esetlegesen egy élhetőbb légkört teremtenek a bennlakóknak.
nov. 10. 17:17
Ha nincs garancia a havi térítésidíj beizetésre ,fel sem fogják venni. Állami fenntartású intézményeknél elvileg a jövedelem 80%-a a limit, de az intézményvezető dönt a felvételről, és elsősorban azok kerülnek felvételre, akik ki tudják fizetni a térítési díjat.
46. levarosbukta (válaszként erre: 22. - Birebora)
nov. 10. 16:52
Nem tudja, nem akarja pont.
45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Enissa)
nov. 10. 16:50

Elismerem hogy nem a legszebb szóhasználat volt, viszont aki rossz körülmények közé adja be a szüleit, az nem elhelyezés hanem bedugás. Na jól van, a szóhasználaton ne meditáljunk, nem ennek elemzését kértem, a téma más. A választ pedig megkaptam, amit lehet fontolgatni oda-vissza.

Részemről a téma befejezettnek minősül. A hozzászólásokat köszönöm.

44. levarosbukta (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 16:48
Nem, nem köteleznek!
43. Enissa
nov. 10. 16:39

Remélem megoldódik a hölgy hátralévő élete!

Van lakása, remélem esze is van, hogy azt beinvesztálhatja egy számára megfelelő otthonba.

Nagyon szúrja a szemem ez a mondatrész:

"A kérdés az, hogy kötelezhetnek-e a jobb minőség megfizetésére ha BEDUGNÁM egy színvonalalattiba is és már az is gondoskodásnak számít, mert valamennyit oda is fizetnem kell."

Komolyan mondom jóérzésű ember a háziállatáról nem beszél így, hogy BEDUGJA egy színvonalalattibb menhelyre.

Nem tudom a 35-40 milliós lakásába mennyit lapátolt a FI, nem is tisztem vájkálni zsebekben, de annyira embertelenre sikeredett ez a BEDUGNI...akárhova. 😢

nov. 10. 14:39
Szar ügy. De köszönöm neked is. Fontolóra vesszük a dolgokat.
41. asztanaviszta (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 14:33

Nem.

A magán otthonokban fizetendő fix havi díj van. Nem érdekli őket, hogy mennyi a nyugdíj.

Pár "állami" otthonban él még az a szabály, hogy a nyugdíj 80 %-a, de ott is van egy fizetendő minimum összeg.

Ezért elvegetálhat egy 4-6 ágyas szobában.

40. asztanaviszta (válaszként erre: 37. - Amaunet)
nov. 10. 14:27

Csak nem biztos, hogy az olcsóbban lesz hely.

Még egy komolyan fizetős otthonba is van várólista.

Az olcsóbbakba több és is. Ott vegetálhat egy többágyas szobában.

39. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 14:25

A szüleid eltartása a kötelezettsége.

Azt, hogy hogyan oldod meg, a te döntésed.

A nyugdíjas otthonoknál szerződéskötésnél valakinek kötelezettséget kell vállalnia, hogy a havi költségeket fedezi.

Hogy ki ő, és miből, ez az otthont nem érdekli.

38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Amaunet)
nov. 10. 13:18
Pont így gondolom én is, de nagyon érdekelt mások hozzászólása is. Hátha nem jól gondolom. De ha szerinted is így van, akkor tuti így van. Köszönöm.
37. Amaunet (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 13:13

Szerintem nem kötelezhetnek. Nem az igényeit kell finanszíroznod, hanem az ellátását.

Ha a drágább lenne az elsődleges választás és idővel ezt nem tudnátok megfizetni, akkor a mamának egy olcsóbba kell majd átköltöznie.

Biztosan van olcsóbb és hasonlóan odafigyelést nyújtó otthon még az országban.

nov. 10. 13:01
Köszönöm megfontolandó válaszaitokat.
35. birebora (válaszként erre: 33. - Enissa)
nov. 10. 12:56
Hú, akkor én valamit félreolvastam és félreértettem.
34. birebora (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 12:43

Ez pénz mellett lelkiismereti kérdés is. Ha megtehetjük és jó kapcsolatunk volt az anyánkkal megtesszük, hogy hátralévő éveit úgy élje, ahogy szeretné, hisz az anyánk.

Ha nincs rá anyagi fedezet akkor marad a szerényebb megoldás. A nincsből nem lehetnek nagy igényei senkinek. Nehéz kérdés ez.

Én megközeliteném a másik oldalról is. Anyád elvárná, hogy erőn felül, lenullázva magad úgyhogy még nem is örökölsz fizesd a drágábbikat?

33. Enissa (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 12:37
Tökéletesen értettem, válaszoltam is, hogy nem kell neked , mert fedezi az édesanyád lakása + nyugdíja az ellátást, hacsak nem akarod a lakását megtartani, netán benne élsz.
32. michelle.r (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 12:28
Mehetsz ingyeneshez is.
nov. 10. 12:23
Egy szerződést kötsz majd a beköltözés előtt, amiben részletesen le lesz írva minden. Ha aláírod, vállalod a térítési költség megfizetését. Amennyiben az emelkedik /évente fog/ azt is. Nemfizetés esetén a hozzátartozó kötelezhető, be is perelhető a hátralék fizetésére, vagy felszólítják, hogy x időn belül gondoskodjon hozzátartozója kiköltözéséről.
30. michelle.r (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 12:14
Nehéz erre a kérdésre válaszolni. Mert valószínűleg ő is lemondott egy-két dologról azért, hogy felnevelhessen és megadjon mindent. De ha nincs miből fizetni, hát nincs.
29. globus (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 12:14

Akkor ne rágd magad.

Milyen betegségei vannak? Sanszos lehet hosszú gyengélkedés? Lehetetlen kiszámítani.

28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Globus)
nov. 10. 12:03
Nem hiszem.
27. globus (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 11:57
Úgy érzed, eljutna odáig a dolog, hogy édesanyád bíróságra vinné a tartást?
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Globus)
nov. 10. 11:56
Hát az lesz, vagy egy ügyvéd. csak azok meg 20 ezres óradíjjal dolgoznak, vagy többel.
25. globus (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 10. 11:55
Próbáld meg egy ilyen intézményben megkérdezni, mi a gyakorlat. Mégis többet láttak, tapasztaltak a bent lévők életútjáról.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Birebora)
nov. 10. 11:55

Tisztában vagyok vele. csak az érdekel hogy kötelezhetnek-e a színvonalasabb megfizetésére ha ő azt szeretné, de nem tudja finanszírozni.

Nem tudom máshogy megfogalmazni. Tényleg sajnálom ha így nem értitek mit akarok megtudni.

23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Globus)
nov. 10. 11:53
Jó, persze. De akkor is kíváncsi voltam hogy ha az emberségesebbet szeretné de én nem akarnám fizetni, kötelezhetnének-e rá ha van olcsóbb megoldás is. Csak ennyi érdekel.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook