Érdemes koleszterinmérőt venni? (beszélgetés)
Magas koleszterinnel vigyázni, kell, az erekben lerakódott zsír simán elzár kisebb ereket, pl az agyadban!! Nővérem férje is így járt, ez gyakorlatilag egy strók. Most szedni a koleszterin gyógyszert. Szerencséje volt, mert nagyon gyorsan lereagálta, hogy baj van és nem volt olyan súlyos. De lehetett volna ez másként is, aztán most szobanövény lenne.....
Ez a mérő sajnos nem ismerem, de érdemes rendszeresen ellenőriztetni vérvétellel.
A magas koleszterinszint önmagában nem jelent semmit. Az összes többi vérzsírra vonatkozó értékkel együtt kell nézni. Ezek megítélését bízd inkább orvosra.
A triglicerid az, ami az étkezéssel valamilyen szinten befolyásolható.
Nem. Egy csomó minden okozhat magasabb koleszterinszintet, ahogy lentebb írták a szerveztünk termeli nagyrészt.
És igen okozhatja stressz, hormonváltozás is.
Nálunk mindenki pajzsmirigyes, nekem az első jel az őrült magas koleszterinszint volt, minél többet diétáztam annál magasabb lett. Végül elhagytam a fogamzásgátlót és mind a pajzsmirigy, mind a koleszterin magától rendeződött diéta nélkül.
Most hogy 40 fölé kerültem megint kezdenek felfelé kúszni az értékek.
A koleszterin nagy részét Te termeled. Nekem volt már 8 körül is. Nem akartam semmit szedni emiatt. Azt mondta egy doki, hogy a stressz is nagyon fölviheti. Akkoriban volt bőven.
Én nem méregetném.
Sziasztok!
3éve a terhességem első vérvételekor tökéletes volt a koleszterinem. Most nézettem és szomorúan tapasztaltam, hogy nem is kicsit emelkedett és a vérzsír is. Most elkezdtem kivonni az étrendből a sok szénhidrátot meg zsíros ételeket. Szerintetek érdemes venni koleszterinmérőt? Mennyire lehet megbízható? Valaki esetleg él régóta 7-es koleszterinnel gyógyszerek nélkül?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csökkenthető gyógyszer nélkül a koleszterinszint?
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Ha reggel megettem egy banánt és utána másfél órával vért vettek, lehet h. az okozza, h magas volt a cukrom (6.3) és a koleszterinem? (6.1)
- Magasabb koleszterinre van bevált diétás étrendetek?
- Van esély a koleszterinszintem csökkentésére gyógyszerek nélkül? Tapasztalat?
- Milyen alternatív gyógyászati lehetőségek vannak a koleszterint csökkentésére?