Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Érdemes koleszterinmérőt venni? fórum

Érdemes koleszterinmérőt venni? (beszélgetés)

tegnapelőtt 10:10

Magas koleszterinnel vigyázni, kell, az erekben lerakódott zsír simán elzár kisebb ereket, pl az agyadban!! Nővérem férje is így járt, ez gyakorlatilag egy strók. Most szedni a koleszterin gyógyszert. Szerencséje volt, mert nagyon gyorsan lereagálta, hogy baj van és nem volt olyan súlyos. De lehetett volna ez másként is, aztán most szobanövény lenne.....

Ez a mérő sajnos nem ismerem, de érdemes rendszeresen ellenőriztetni vérvétellel.

nov. 10. 09:17
Nem.
6. andilaci (válaszként erre: 3. - Globus)
nov. 10. 08:42
5. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Csaken82)
nov. 10. 08:36

A magas koleszterinszint önmagában nem jelent semmit. Az összes többi vérzsírra vonatkozó értékkel együtt kell nézni. Ezek megítélését bízd inkább orvosra.

A triglicerid az, ami az étkezéssel valamilyen szinten befolyásolható.

4. timycat (válaszként erre: 1. - Csaken82)
nov. 10. 08:24

Nem. Egy csomó minden okozhat magasabb koleszterinszintet, ahogy lentebb írták a szerveztünk termeli nagyrészt.

És igen okozhatja stressz, hormonváltozás is.

Nálunk mindenki pajzsmirigyes, nekem az első jel az őrült magas koleszterinszint volt, minél többet diétáztam annál magasabb lett. Végül elhagytam a fogamzásgátlót és mind a pajzsmirigy, mind a koleszterin magától rendeződött diéta nélkül.

Most hogy 40 fölé kerültem megint kezdenek felfelé kúszni az értékek.

nov. 10. 08:00
Nem érdemes. A terhesség is okozhatja, el fog múlni magától, nyugodj meg.
2. liliom10 (válaszként erre: 1. - Csaken82)
nov. 10. 07:58

A koleszterin nagy részét Te termeled. Nekem volt már 8 körül is. Nem akartam semmit szedni emiatt. Azt mondta egy doki, hogy a stressz is nagyon fölviheti. Akkoriban volt bőven.

Én nem méregetném.

nov. 10. 07:07

Sziasztok!

3éve a terhességem első vérvételekor tökéletes volt a koleszterinem. Most nézettem és szomorúan tapasztaltam, hogy nem is kicsit emelkedett és a vérzsír is. Most elkezdtem kivonni az étrendből a sok szénhidrátot meg zsíros ételeket. Szerintetek érdemes venni koleszterinmérőt? Mennyire lehet megbízható? Valaki esetleg él régóta 7-es koleszterinnel gyógyszerek nélkül?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook