Gerslis töltött káposzta recept
A Gerslis töltött káposzta hozzávalói:1,5 kg darált sertéslapocka
40 dkg gersli
2 fej káposzta
80 dkg gyalult savanyú káposzta
3 teáskanál só
3 kávéskanál csemege pirospaprika
2 kávéskanál csípős pirospaprika
1 kávéskanál fehérbors
4 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 nagy kanál zsír vagy 4-5 kanál olaj
füstölt kolbász vagy füstölt húsféle
meleg víz
A rántáshoz: olaj és liszt
A Gerslis töltött káposzta elkészítési módja:
A káposztaleveleket leforrázzuk. Mi ha lehet laposkáposztát veszünk hozzá. A gerslit félig megfőzzük, ez olyan 15 perc, aztán kihűtjük úgy, hogy többször leöblítjük hideg vízzel. Zsíron vagy olajon megfonnyasztjuk a hagymát. A kihűlt gerslit egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, paprikákat, borsot, hozzáöntjük a hagymás zsírt, hozzáadjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst, és jól összedolgozzuk. Egy edény alján elterítjük a savanyú káposztát, rakunk rá valamilyen füstölt húsfélét, kolbászt. Aztán betöltjük a káposztaleveleket, az edénybe rakjuk. A rétegek közé mindig rakhatunk füstölt húsfélét. Mikor elfogynak a töltelékek a tetejére is rakunk savanyú aprókáposztát, szórunk rá sót, felöntjük meleg vízzel, és feltesszük főni. Kb. 2 és fél óra volt nekünk, mi fatüzelésű tűzhelyen főztük. Mikor már majdnem kész csinálunk egy vékony, híg, világos rántást, ráöntjük, és még olyan 15 percig főzzük.
Pár óra állás után összeállnak az ízek. Kicsit füstölt lesz, kicsit savanykás, picit csípős, és nagyon finom puha fehér kenyérrel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hunóra, tegnapelőtt 22:57
A gerslis töltött káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.