Ragu lencsével és kolbásszal recept
20 perc
A Ragu lencsével és kolbásszal hozzávalói:
3 evőkanál olívaolaj
850 g kolbász
1 fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma vékonyra vágva
fél evőkanál rozmaring
2x400 g paradicsomkonzerv (darabolt)
15 db borókabogyó (én ezt nem teszek bele.)
egy csipet őrölt szerecsendió
1 babérlevél
1 szárított chilipaprika összezúzva
180 ml vörösbor
95 g lencse
A Ragu lencsével és kolbásszal elkészítési módja:
Az olajat hevítsük fel és 5-10 percig pirítsuk benne a kolbászokat. A lepirított kolbászt tegyük félre, vegyük kisebbre a lángot. A hagymát és a fokhagymát adjuk hozzá és pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Keverjük hozzá a rozmaringot, a paradicsomot és főzzük addig, amíg sűrű szószt kapunk. Adjuk hozzá a borókabogyót, a szerecsendiót, a babérlevelet, a chilit, a bort és a 400 ml vízet. Forraljuk fel majd adjuk hozzá a lencsét és a kolbászt. Jól kavarjuk meg, majd lefedve kis lángon főzzük 40 percig, amíg a lencse megpuhul. Időnként kavargassuk meg, hogy a lencse ne ragadjon a fazék aljára.
Ha a lencsenem főtt meg, adjunk hozzá még kis vizet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Tímea_, dec. 27. 15:27
A ragu lencsével és kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.