Szezámmagos sós rúd köménnyel recept
25 perc
A Szezámmagos sós rúd köménnyel hozzávalói:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg trappista sajt
2 teáskanál só
2 dl tej
1 db tojás
5 teáskanál szezámmag
vagy
5 teáskanál köménymag
A Szezámmagos sós rúd köménnyel elkészítési módja:
A hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát készítünk. Lisztezett deszkára borítjuk és fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk szezámmaggal /vagy köménnyel. Derelyevágóval 1 cmx7 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A tésztát ne tegyük túl közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek.
180 fokon, légkeveréses sütési móddal 15 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Tímea_, tegnap 13:49
A szezámmagos sós rúd köménnyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.