Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztényes-barackos-rumos patkó recept

Gesztényes-barackos-rumos patkó recept

A Gesztényes-barackos-rumos patkó hozzávalói:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
10 dkg RAMA margarin
2 tojássárgája
1 csipetnyi só
a töltelékhez: 50 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál tej
2 evőkanál rum
5 dkg mazsola
barackíz


Gesztényes-barackos-rumos patkó

A Gesztényes-barackos-rumos patkó elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, az élesztőt tejben megfuttatva adjuk hozzá. Két cipóba osztjuk és mindkét cipót téglalap alakúra nyútjuk. Megkenjük először barackízzel, majd a gesztenyemasszából, tejből, mazsolából meg rumból kevert krémmel. Összegöngyöljük a rudakat, a sütőlapra fektetve tetejüket megkenjük tojásfehérjével. A sütőben pirosra sütjük, és ha kihűlt, felszeletelve rakjuk tálra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztényes-barackos-rumos patkó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook