Gesztényes-barackos-rumos patkó recept
A Gesztényes-barackos-rumos patkó hozzávalói:25 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
10 dkg RAMA margarin
2 tojássárgája
1 csipetnyi só
a töltelékhez: 50 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál tej
2 evőkanál rum
5 dkg mazsola
barackíz
A Gesztényes-barackos-rumos patkó elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, az élesztőt tejben megfuttatva adjuk hozzá. Két cipóba osztjuk és mindkét cipót téglalap alakúra nyútjuk. Megkenjük először barackízzel, majd a gesztenyemasszából, tejből, mazsolából meg rumból kevert krémmel. Összegöngyöljük a rudakat, a sütőlapra fektetve tetejüket megkenjük tojásfehérjével. A sütőben pirosra sütjük, és ha kihűlt, felszeletelve rakjuk tálra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tímea_, 2023. máj. 5. 07:25
A gesztényes-barackos-rumos patkó elkészítési módja és hozzávalói.