Érdemes vagy illik szólni a főnöknek, ha babatervezés előtt állok? (beszélgetés)
Teljes védettség nincs, ez tévhit.
A "védettség" onnan indul, hogy hivatalosan bejelented a terhességet a munkáltatói jogkör gyakorlójának.
Én senkit nem rúgtam ki azért mert terhes, nem is fogok.
Azért is jó ha a vezető tudja mert tud gondoskodni utánpótlásról. Esetleg a kismama számára kedvezőbb munkakörbe helyezi. Azért a főnök nem mindenhol mumus. Vannak teljesen normális, emberi vezetők és munkahelyek.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ/tanácsot!
Szerintetek ha nehéz fizikai munkát végzek akkor is a 12. hetet érdemes kivárni? Mert a munkatársaim segítenek ha úgy van de persze így nehéz lenne titokban tartani.
Mikortól védett teljesen a kismama?
Semmiképp sem mondanám meg. Szerintem már mindent elmondtak előttem; magánügy, nem tudhatod, h reagálnának rá, ahogy azt sem, mikor fog összejönni a baba. Illetve ha esetleg - nem kívánom Neked természetesen, - mégsem akaródzik majd jönni a gyerkőc, akkor ezzel is pontosan tisztában lesz a munkában mindenki.
Látom, h megoszlanak a vélemények, de ez nem arról szól (számomra), h az ember bárkit is át akar verni. Én egyszerűen ezt túl személyes témának tartom, akár visszaüt, akár nem.
Egy kèrèsem lenne hozzàd mègpedig az,hogy ne írjàl többet mert nagyon irritàl a stílusod.
Szèp estèt!
Nem.
Nem tudhatod, hogy állna ezek után Hozzád. Ha pedig úgy állna, hogy kirúg egy mondvacsinált ürüggyel, vagy "csak" ellehetetlenít, hogy Te akarj felállni, akkor a legrosszabb forgatókönyvben vagy. Terhességi táppénz (bármilyen táppénz), csed, gyed csak akkor jár, ha jogviszonyból mész szülni. (Vagyis be vagy jelentve rendesen. Ez amúgy megvan?)
És igen, nem tudhatod, lehet, jövő hónapban terhes leszel, lehet 3 év múlva sem (értem, hogy nincs kimutatott gond, de pl. nekem is minden vizsgáltom negatív volt mindig, mégsem lett kistesó), akkor meg egyrészt megéled azt, hogy 2 év múlva sem számítanak Rád úgy, szóval se baba, se munka nem jó már, plusz egy idő után idegesítőek lesznek a lapos pocakod pásztázó lopott pillantások.)
A visszatérés meg nem azon fog múlni, hogy most előre szólsz-e, hanem, hogy mennyire szeret most Veled dolgozni, ő lesz-e még a főnök pár év múlva egyáltalán és hogy mennyire maradsz megbízható munkaerő (pl. van-e hadrafogható nagyszülő hirtelen betegség esetére, esetleg apával dolgoztok más munkarendben, így ez nem lehet probléma, stb.)
"A legszebb èvek voltak amik màr sajnos sosem jönnek vissza.Te nem tudom,hogy mennyi idős vagy ès most vagyok 42 de abban az időben diszkóztam haverommal ès degecre kerestem magam. Szuper èvek voltak."
Ezt te írtad.
Felesleges. Párkapcsolatban élő fertilis nő vagy, mindenki tudja a munkahelyeken, hogy ez kockázattal jár.
Nincs szükség arra, hogy közöld a munkáltatóval, hogy védekezés nélkül szexelsz. Semmi közük hozzá.
A mesterséges megtermékenyítős kör az már más tészta, de remélhetőleg neked arra nem lesz szükséged.
Már megint a számok.
Azt ki tudod számolni végre, hogy hány éves vagy?
34, 42, vagy mennyi?