Mit tegyek, ha kockáztatja az életünk? (beszélgetés)
Értem, és nem azt mondom, hogy így van jól, hanem azt, hogy számoljon azzal, hogy ki fogják rakni.
Igen jobb lenne, de nem hiszem hogy az menne mivel már próbálkozott. Vett jelzőt is azt is kivágták mert állandóan jelzett 😡☹️
Jobb lenne inkább meggyőzéssel intézni ezt, mert egy feljelentés után garantáltan mehet, amerre lát.
Normális ember ellenőriztet. de az ő szülei nem akarnak, és javíttatni se akarnak hiába jelez a műszer. Életveszélyben vannak de ha szól, ő a hülye. Valószínű konfrontálódni se tud, mert rájuk van valami módon utalva. Lehet nem lakna a szüleivel ha meg tudná oldani az elköltözést. Ismerem a helyzetet.
Annyira fel tud zaklatni az emberi butaság, hogy most ezzel is álmodtam, hogy rosszul leszünk és próbálom menteni a családom. Pedig nálunk nincs is gàz. Az jutott eszembe hogy meg kéne kérdezned a rendőrséget vagy a katasztrófa védelmet hogy ilyenkor mit tudnál tenni. Lehet feljelentést tehetnél a rendőrségen vagy nem tudom. Az életetek múlik rajta es te ezzel tisztában vagy. Az hogy primitív a családod nem kifogás. Szerintem lehet a rendőrség tehet ilyenkor valamit. Csak ember életek múlnak ezen. Egy kérdést megér.
Konfrontálódj! Sokszor ez vezet a megoldáshoz!
Ha hagyod magad, az akár az életedbe is kerülhet!
Nem tudom, minek hívják, de a férjem vállalkozó, és itthonról dolgozik, évente fizettünk az ellenőrzésért.
Most, hogy nyugdíjasként ugyanazt csinálja, már nem jönnek.
Az összeget nem tudom pontosan, olyan 12-14 ezer lehetett, de férjem addig beszélt a Nyíregyházán lévő főnökkel, míg kiegyeztek évi 8 ezerben.
Gázt használunk, fatüzelésre nincs is lehetőségünk.
Vállalkozásoknak van, ez is.
Évek óta nincs kéményadó. Nálatok még van? Mikor volt, én akkor se fizettem. Be se engedtem a kéményseprőt, mert nem használtam kéményt. Megmondtam hogy olyan szolgáltatásért nem fizetek amit nem veszek igénybe.
Nálunk magánháznál pénzt sem kérnek az ellenőrzésért. Az hogy akkor mi van ha valami életveszélyes... hát valamit csak tesznek, gondolom minimum lekötik.
Mindegy, értettük így is, és ugyanazt írtam szinte mint te. A szó szoros értelmében gáz van! Erről nem elég tényleg csak beszélgetni.
Tényleg nem tudom, felénk évente járnak, kötelezően, ha nem vagy otthon visszajönnek, bactatnak. Azt nem tudom magánházaknál mennyire erőltetik, de ami székhelyként, fióktelep vagy telephelyként van bejelentve ott szedik a "kéményadót." Úgy látszik nem mindenhol veszik szigorúan.
Lehet, hogy csak ez marad, jelenleg olyan megoldást keresek ami nem feltétlen vezet botrányhoz.
Az élet nálatok akkor is egy horror. Timycat írja jól, hívd ki a katasztrófásokat. ha fizetni kell, akkor is valahogy kapard össze, hisz az életed van veszélyben. Bármelyik nap meghalhatsz, és ez most nagyon komoly.
Közben olvastam, csak mérlegre kell tenni, hogy mi a drágább, megcsináltatni, vagy az életed.
Erre mondják, ön dönt "iszik, vagy vezet"
Kellene persze, de a korlátolt szülei őt nevezik hülyének amiért foglalkozna vele.
Ebben a házban az építés óta nem járt szerelő. És megmondta a férj, hogy nem is fog.
Huh, Judit!
Az elrontáshoz is kell szakértelem, hogy ne repüljenek el mindannyian.
Be kell jelenteni a katasztrófavédőknek. Felénk évente kijárnak, nyilván pénzért, de a készülékeket be is vizsgálják, kéményeket ellenőrzik.
Ha kiszedsz belőle valamit, nem tudják begyújtani se és megjavítani se, azt se tudják majd mi történt vele. Szerelőt fognak hívni.
Ilyen időben ők nem nyitnak ablakot 😞
Szén-monoxid jelző helyett vettél volna egy elektromos kis fűtőventit, ezt meg ki kellene kötni a g.cibe!
Szívesen!
Én sem szeretnék még meghalni…
Ez eszembe sem jutott volna, amit írsz! Jó ötlet. Bár óvatosan kellene, mert gázzal működik. Mondjuk mindent összekókányolnak, lehet ezt is megjavítanák, csak épp az alapproblémát nem.
Az is probléma hogy egyre hidegebb lesz, és az is, ha lefekszik este az ember, a feje eléggé lekerül oda ahol hamar koncentrálódik a gáz. Én biztos hogy működésképtelenné tenném azt a kacatot.
A szén-monoxid érzékelő a fűtőtest közelében szokott lenni a szobában, majdnem mindegyikben van. Gyakran szellőztetünk vagy résnyire nyitva hagyjuk az ablakot ha otthon vagyunk.
Az ablak mindenképpen legyen nyitva, de szerintem ebből is balhé lesz ha ilyen ostobák, ne haragudj!
Nekünk ez van. Viszonylag olcsó és bőven elég.
[link]
Amúgy mindenhol Honeywell.
De nincs rá pénze, a szüleié, nekik van pénzük, csak nem érdekli őket. El kell rontani!
További ajánlott fórumok: