Kürtőskalácsom parázs fölött sütve recept
A Kürtőskalácsom parázs fölött sütve hozzávalói:1 kg liszt, 3 tojás, 10 evőkanál porcukor, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 0,5 l tej, 15 evőkanál olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja.
Pici étolaj a kelesztőtálba
kristálycukor a kalács meghempergetéséhez
A Kürtőskalácsom parázs fölött sütve elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttattam kevés langyos, cukros tejben, majd összedolgoztam a többi hozzávalóval. A bedagasztott tésztát étolajba forgatva kelesztőtálba tettem, s hagytam megkelni. Miután megkelt, 5 darabra vágtam a tésztát, egyesével vékonyra kinyújtottam, kb. 2 cm széles csíkokra vágtam, s az előzőleg beolajozott sütőformára szorosan feltekertem. Ezután a tésztát is bekentem olajjal, megforgattam kristálycukorban, s a közben elkészített parázs fölött lassan körbeforgatva megsütöttem. Rövid idő múlva, mikor a kalács és a forma hűlni kezd, a megsült tészta magától leválik a formáról. Ekkor lehet durvára vágott dióba, fahéjba, kókuszreszelékkel, stb. megszórni, de anélkül is nagyon finom!
Fotók a naplóm 187-190. bejegyzésében!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. máj. 14. 16:50
A kürtőskalácsom parázs fölött sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.