Kullancsok és fülbemászók távoltartása. Kb 2 hét múlva olyan helyre kell mennem egy hétre, ahol nagyon sok van ezekből. Hogyan védekezhetek? (tudásbázis)
Egészen egyszerűen, fürdéskor nézd végig magad, ha valahol van benned kullancs, azt szedd ki. Általában viszket egy kicsit és arról észre lehet venni.
A polibé is jó, de van aki érzi a bőrén a szagát és az elég büdös.
Használj rá kullancs meg szúnyog elleni sprayt, vagy krémet, mert most szerintem szúnyog is annyi lesz, mint még soha az életben.
Én n13 éve lakom erdőben, ráadásul Zalában, ami az egyik legfertőzötteb rész kullancsilag, de még soha nem volt bajom velük. Megnézem magam, ha van bennem , kiszedem. Ennyi.
A múltkor olvastam, hogy a kullancs legegyszerűbb eltávolítási módja, ha fogsz egy gyufát és a foszforos fejével elkezdesz körözni a kullancs körül. Állítólag annyira utálja, hogy kimászik. Így legalább biztos nem szakad le a feje.
Gyakorlatban még nem próbáltam.
Én az alábbi levelet kaptam néhány hete.Érdekes.
Meg lehet, hogy jó is, ha a riasztás nem működik hatékonyan.
CSODÁLATOS A TERMÉSZET , 20 ÉVE MONDOM, HOGY MINDENRE MEGVAN A TERMÉSZETBEN
MINDAZ AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN.......
-Kullancseltávolítás
Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!
A belénkfúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!
Nyálazzuk meg a gyufa fejét,
majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.
A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás, de a lehető legemberségesebb, és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!
Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer, nem is értem, hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!
Mert a gyógyszergyár többet fizet annak aki a gyógyszerét ajánlja!!!!!
Kullancsok ellen mindenképp valamilyen bőrre kenhető vagy ráfújható cucc. Én tavaly egy hétig voltam erdőben, mindenkiben volt kullancs, de bennem nem. Igaz 4 óránként kellett befújni(4 órán át véd kullancs ellen) magam Autan volt a neve amit használtam. Tök jó sztem.
hát a fülbemászókra nincs ötletem. De azok nem bántanak embert. Vagyis én nem félek tőlük :).
Nemrég olvastam, hogy a Bvitamin sem rettenti el, csak a megfelelő ruházat, hogy ne tudjon könnyen bemászni, riasztó készítmények és persze az alapos átvizsgálás.
Itt egy videó, hogy hogyan kell eltávolítani. Lassan kell húzni, hogy a bőr is nyúljon kicsit és így állítólag kicsusszan.
bőrre kenhető-fújható kullancsriasztókkal.
A barátnőm egy erdei séta után négy kullancsot szedett ki magából!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom távoltartani a galambokat az erkélyemről?
- Hogyan lehet humánus módon távoltartani az idegen macskát a háztól (kutya csak jövőre lesz)?
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Galambok távoltartása az erkélytől..
- Hogyan lehet a kankutyákat a szuka kutyától távoltartani tüzelés alatt?
- Hogyan tarthatnám távol magamtól és a kertemtől a kullancsokat?