Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Krumplikása recept

Krumplikása recept

A Krumplikása hozzávalói:
1kg burgonya
25 dkg szalonna
2 fej hagyma
30 dkg liszt


A Krumplikása elkészítési módja:
A burgonyát megpucolva, annyi vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Közben a szalonnát kockákra vágjuk és kipirítjuk, majd a zsíron arany barnára pirítjuk a fél karikákra vágott hagymát. Amikor megfőtt akkor összetörjük és kis lánggal az edény alatt elkezdjük hozzá keverni a lisztet (mint amikor dödöllét készítünk). „4 kezes” recept, hiszen a vége felé igen nehéz lesz keverni a krumplit és hamar le is tud kapni az alja, de mindenképpen megéri a fáradozásokat. Amikor megfőtt a lisztünk a burgonyában, akkor egy kizsírozott tepsibe öntjük és a tetejére teszünk a szalonnapörcből és a hagymából majd meglocsolgatjuk a szalonna zsírjával és 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét. Köretként és önmagában is tökéletes étel.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A krumplikása elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook