Krumplikása recept
A Krumplikása hozzávalói:1kg burgonya
25 dkg szalonna
2 fej hagyma
30 dkg liszt
A Krumplikása elkészítési módja:
A burgonyát megpucolva, annyi vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Közben a szalonnát kockákra vágjuk és kipirítjuk, majd a zsíron arany barnára pirítjuk a fél karikákra vágott hagymát. Amikor megfőtt akkor összetörjük és kis lánggal az edény alatt elkezdjük hozzá keverni a lisztet (mint amikor dödöllét készítünk). „4 kezes” recept, hiszen a vége felé igen nehéz lesz keverni a krumplit és hamar le is tud kapni az alja, de mindenképpen megéri a fáradozásokat. Amikor megfőtt a lisztünk a burgonyában, akkor egy kizsírozott tepsibe öntjük és a tetejére teszünk a szalonnapörcből és a hagymából majd meglocsolgatjuk a szalonna zsírjával és 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét. Köretként és önmagában is tökéletes étel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. jan. 15. 20:17
A krumplikása elkészítési módja és hozzávalói.