Kosárka csokikrémmel recept
A Kosárka csokikrémmel hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
kis sütőpor
csipet só
kis tejföl hogy összeálljon a tészta
Krém:
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 tojás
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál rétesliszt
5 evőkanál tej
A Kosárka csokikrémmel elkészítési módja:
A hozzávalókból lágy homogén tésztát gyúrunk, egy órára hideg helyre tesszük. Kis darabokat tépünk belőle, és kibéleljük a kosárka formákat, majd 180 fokos sütőben megsütjük. A formákból még melegen kell kivenni a tésztát, kissé hozzáütögetve valamihez, mert különben beleragad a formába. A krém hozzávalóit egy lábasban összefőzzük, hűlni hagyjuk kevergetjük közben. Ha meghűlt, beletöltjük a krémet, ami még kissé folyós, majd tetszés szerint díszítjük. Az enyémeket most hópehely szórócukorral díszítettem. Másnapra puhul meg, nagyon ízletes, finom süti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. dec. 25. 18:20
A kosárka csokikrémmel elkészítési módja és hozzávalói.