Kopott fekete kabátnak hogyan lehet visszaadni a szinét? (tudásbázis)
:))
Igen, a kesztyű nem árt, ezt én is csak utólag ismertem be...:)
Nekem az így festett nadrágom száradás után is szép színű maradt, remélem a Tiéd is olyan lesz, mint szeretnéd.
Egy jótanács: a következő mosásnál ne rakj mellé semmit, akkor még engedhet némi festéket!:)
Nincs kinyitható pelenkaszárítód?
Esetleg a fürdőszobában felhúzható fregoli?
A szárításnál szerintem szárítógépre gondolnak - mert az ugye más országokban jobban elterjedt, mint nálunk.
Nem tudom, milyen festéket vettél, amit én használtam, azt kicentriztem, és utána nem csöpögött maga a ruha. Amit meg a kezemről siekrült lecsöpögtetni a mosdókagylóra meg a csempére, simán le lehetett mosni.
Sok sikert! VÁrjuk az eredményt!:)
Ma sikerült megvennem a festéket,de a használati utasitás elolvasása után még jobban összezavarodtam,úgyhogy szerintem szemre és ész nélkül fogom csinálni az egészet:D...Majd megirom milyen lett....
Ja,és egy kérdés...Azt irja a haszn.ut.-ban hogy fekteteve kell száritani,de én nemtom hova fektessem,ha valamit összefestékezek,kinyirnak:D
Szerintem nem fogod jobban elmondani.
En nagy befestos, atfestos vagyok, mar sokszor uj dolgokat is ugy veszek meg, hogy a ruhadarab, meg aztan a masik boltban egy doboz festek, es mar megy is a mosogepbe.
Sajat tapasztalatom, hogy ha "elrontod" az csak annyit jelent, nem is fogja befesteni, vagy ha tobb kulonbozo anyagbol van osszerakva a ruhadarab, akkor lehet, hogy egy resze befestodik, a tobbi meg nem, de foltos pl,. nem lesz.
En pl. mar tobbszor jartam ugy, hogy az egesz ruhadarabot sikerult atfestenem, mondjuk feherrol feketere, viszont a varrocerna nem festodott at, igy lett egy fekete ruhadarabom feher cernaval varrva. :-)
Ha fekete a kabat, akkor nem lesz gond, vagy befesti, vagy nem, de szerintem sikerulni fog.
Én is szoktam festeni ruhát. Iberiával, azt írja a doboza, 90 fokon. Na én csak rövidnadrágokat festettem(farmert) de nem gépben. Régi nem használt kondérban. :) A kabát elég nagy, szóval én azt gépben csinálnám. 2 tasak van egy dobozban, nekem 4 farmerre, elég volt 1/2 tasak, tök jó színe lett mindnek.
Hogy hol lehet kapni? Én azt hittem, bármelyik dm-ben, a fenét! Már nem tudom ezt is hol találtam, mert nekem sötétkék kellett, de még fekete sem volt. :/
Szia!
Én is festettem téli kabátomat otthon! A Müller nevű drogériában vettem festéket hozzá. Ha jól emlékszem 1000 ft körül volt, vagy kevesebb. Úgy működött hogy a tasak tetejét le kellett vágni, berakni kabáttal együtt a mosógépbe, és egy normál programot elindítani. Utána pedig csak magában egy újabb normál program.
Én meg voltam vele elégedve, festettem ezután farmer nadrágot is, tényleg jól befogta, nem volt foltos. És nem utolsó sorban nem drága :)
Sajnos a cimkéje amin ezek az infók voltak,fehérre kopott azóta...Csak annyit tudtam kiolvasni hogy 100% cotton....Ehhez a farmerhez valót ,vagy a sima festéket vegyem?
Talán megpróbálom én is textilfestékkel,csak félek hogy még jobban elrontom:)
Ott kb. 600 Ft egy adag festék.
Egy farmerszoknyámat korábban én is vittem festetni, de az eredmény ugyanolyan lett, csak az összeg nem ugyanannyi...
Ha nem kényes anyag, szerintem megpróbálhatod otthon is.
Hány fokon lehet mosni egyébként? Ha egyáltalán lehet...
Én a Müllerben szoktam venni textilfestéket - ott van külön farmerhez is, ha jól emlékszem, meg "sima". Rajta van a használati utasítás is, elvileg csinálhatod kézzel, vagy berakhatod gépbe.
Án a farmeromat úgy festettem át feketére, hogy gépbe raktam, mert úgy egyenletesebb lesz a színe szerintem, mintha valamiben ázik. Aztán a biztonság kedvéért csináltam egy tisztító mosást, ami már egyébként is ráfért a gépre. A következő adag ruha nem színeződött, semmi probléma nem lett, és a farmernek szép színe lett!:))
További ajánlott fórumok:
- Játszótérről, focipályáról folyamatosan berúgják az udvarunkba a labdát. Köteles vagyok visszaadni?
- Hogyan lehet visszaszerezni egy kutyát, ha a megtalálók nem akarják visszaadni?
- Kopott festett fekete hajat befogja vörös hajfesték?
- Kaució.Mikor kell visszaadni?
- Kopott fekete ruha festése. Tudja valaki, hogyan kell és hol kapható a festék?
- Megkopott a kedvenc fekete nadrágom színe, érdemes otthon ruhafestékkel próbálkoznom?