Kopott festett fekete hajat befogja vörös hajfesték? (tudásbázis kérdés)
Ne nevessetek ki, de tegnap délután annyira kíváncsi voltam, hogy porrá törtem egy szem 500mg-os c-vitamin tablettát, összekevertem samponnal és rákentem egy hajtincsem végére :D
Kb. 45 percig hagytam rajta, és mikor lemostam, látszott hogy sötétbarna lett, a fénybe tartva pedig bordó :)))
Szóval biztos működik ez a dolog.
Na,most meg azt olvastam:
A C-vitaminban található citromsav...
Sajnos én nem tudom,hogy kell belinkelni,de már teljesen össze vagyok zavarodva,tiszta depi lettem!
Nem,ez nem igaz! Nekem bejött a citromsav,azért ajánlottam nagy hanggal.
Ja és nem aszkorbinsav utánzat. Két tök különböző anyagról van szó. A citromsav erősen oxidál míg a c vitamin nem. Az emberek és a majmok közt is 99% genetikai egyezés van mégsem majom az ember ;) ( na jó, nem mind.. 😁)
Az oxidáló hatása és a maró hatása nem megfelelő dózisban nem kellemes . Ellenben nem olyan veszélyes vegyi anyag mint pl a hidrogén peroxid
Jó,azt csak viccesen írtam,nem gondoltam komolyan,hogy a 100g C-vitaminhoz feltörök 50 kapszulát (saccoltam,nem tudom,hány grammos)!
De legközelebb akkor gyógyszertárban veszem,és elnézést a hülyeségért,nem akartam ártani senkinek!
Valóban nem ugyanaz! Az aszkorbinsav természetes eredetű,a citromsav szintetikus úton előállított aszkorbinsav utánzat,molekuláris szinten egyetlen oxigén atom a külömbség.
Oké,ezt tudom. Azt nem,hogy mi baj lehetett volna emiatt? De ez most tényleg érdekel,mert ha nagy gáz is lehet belőle,legközelebb inkább kiürítgetem a jovital kapszulákat!
aszkorbin savat (por formában) lehet kapni gyógyszertárban, vagyis csak ott) kimérős. árat nem tudok de nem horror.
azért tisztázzuk.. z aszkorbin sac (vagyis C-vitamin) nem egyenlő a citromsavval...)
hülyeséget ne... jó hogy megúsztad ép fejjel...
Nekem is kb. 10 éve fekete :)
Aszkorbinsavval hogy csináltad?
Nekm úgy 10 évig volt fekete a hajam.
Aszkorbinsavval lehúztam róla a feketét,most padlizsán. Második festés után olyan,mintha sosem lett volna fekete.
Szia. Nem.Fekete lesz.
Ha a feketetol meg akarsz szabadulni fodraszhoz menj, meg ugysem lesz egy konnyu menet...folleg ha mar tobbszor festetted feketevel.
Kylie a kopott azt jelenti kopott az egész, a lenőtt meg az h le van nőve (a tövénél)................
Ne fest be vörösre mert rettenetes lesz. a töve vörös lesz, a fekete részen meg vöröses fekete. ultraronda
A kopott,azt jelenti,hogy le nőtt?
Hány centis?
Festett fekete hajam van, de már eléggé le van kopva a festék róla, és arra gondoltam hogy megpróbálom vörössel befesteni, úgy is szeretnék színt váltani.
Van esély rá hogy vörös legyen a festéktől?
Milyet lenne érdemes rákennem?
További ajánlott fórumok:
- Milyen szín lesz az eredmény, ha feketére festett hajra világos szőke hajfestéket kenek?
- Tartós fekete hajfestékkel festettem a hajam, de nem tetszik. Hogyan szedhetném le itthon a festéket, hogy vörösre festhessem be a hajam?
- Ammónia mentes hajfestékkel festettem be a hajam. Túl sötét lett! Tudnám világosítani?
- Fekete hajfestéket befogja valamelyik hajfesték?
- Tényleg van már olyan hajfesték ami befogja a sötétebb hajat is szőkítés nélkül?
- Festett hajra rá lehet festeni a Logona növényi hajfesték port?